въпрос за температурата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за температурата
добре за температурата разбрах да ре4ем за6то пада на място.еми зашто тогава като карам да ре4ем по магистралата държи 90 и не мърда като на колегата на които му пада към 70 и на долу там пък какжа е при4ината? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
dizelaki написа:добре за температурата разбрах да ре4ем за6то пада на място.еми зашто тогава като карам да ре4ем по магистралата държи 90 и не мърда като на колегата на които му пада към 70 и на долу там пък какжа е при4ината?
Различната температура, влажност на въздуха, обема на двигателя, площта на радиатора...
Но като цяло, дизелите отдават много по-малко излишна топлина, отколкото бензиновите. КПД-то им е по-добро на дизелите

- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Струята въздух която обдухва мотора го охлажда,причината както каза един от колегите малка паразитна топлина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ок ама на някой примерно като ги пуснат по енерция или както казва колегата на по дълъг път температурата им се променя а пък при мен няма зима, няма лято,няма градцко,няма извън градцко като застане на 90 и там умира(само когато на място клопа теп.пада)
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
и при спряно парно пак ли пада температурата?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хора, не разбирате ли, че караме при различни условия, по различен начин. Това влияе на темепературата на двигателя, на това, колко бързо загрява/охлажда....
Пример веднага давам - аз карам по-скоро бавно, отколкото бързо. Преди време на голям студ (-10 С) и лед 30 км се движих на 4-5 скорост, с 30-40 км/ч. Колата загря едва тогава, когато качих скоростта на 90-100 км/ч, и пак, на магистралата, на Витиня, при спускането, температурата падна на 70...ненормално ли е това? Съвсем не, за всеки, учил поне малко физика и поне малко знаеш разликата между дизела и бензина
Пример веднага давам - аз карам по-скоро бавно, отколкото бързо. Преди време на голям студ (-10 С) и лед 30 км се движих на 4-5 скорост, с 30-40 км/ч. Колата загря едва тогава, когато качих скоростта на 90-100 км/ч, и пак, на магистралата, на Витиня, при спускането, температурата падна на 70...ненормално ли е това? Съвсем не, за всеки, учил поне малко физика и поне малко знаеш разликата между дизела и бензина

-
- Автомобил:
- Двигател:
виж пък да спра парното несъм се сетил ще пробвам и 6те видя тогава.вярно 4е в по големия студ загрява по бавно,дори и с по-голяма скорост едва на 15- 20км ми загря онзи ден на 90 ама 6то като се пусна по голям баир и тя не мърда от 90 дори и в студа.на другият ми дизел се променя но на този не
- bay mip
- Автомобил:
- Двигател:
Бих добавил и при неработещ EGR. Температурата и при мен пада, когато работи на място.
Върни се в “Дизелови агрегати”