Масло за Пасат Б5 1.9 ТДИ ПД с DPF

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
cucurko
Автомобил:
Двигател:

Re: Масло за Пасат Б5 1.9 ТДИ ПД с DPF

Мнениеот cucurko » Чет 28 яну 2010 22:37

Хора, стига сте плашили човека, две от колите ни са с DPF, единият е фабричен на 2.0TDI с всичките му прилежащи датчици, другият е допълнително монтиран на 1.9TDI на фирмата HJS, доста по-просто нещо на мястото на катализатора. За над 20 000км с първата кола(вярно че тя е почти нова) и 10 000 с втората няма никакви проблеми, камо ли драми.

HJS казват, че ще изкара живота на колата, но дават гаранция 80 000км, не виждам причина човека да си го маха, преди да се е запушил. Тези филтри не са свързани с ECU и не дават никакви предупреждения, нямат принудителни регенерации и т.н., може би са по-неефективни от фабричните на VAG, но определено си вършат работата. Предполагам, че някога, когато се запуши ще спъне колата и ще го разбере. Мойта я карам почти само градско и засега всичко е ОК, няма никаква разлика в ускорението.

Сега, ако филтърът му е на 200 000 може и да е за смяна, ще си покаже.

За фабричните на VAG е задължително 507.00, за HJS-а на мойта кола пише, че не изисква специално масло, но също си го карам с 507.00. Би трябвало 507.00 да бъде по-добре и за двигателя, така поне пише навсякъде.

Хората там имат някакво мислене, а тук си нямаме идея колко отрови дишаме, защото 80% от колите са без катализатори, не говоря за C02, а за отрови. Или колко сажди и прах бълват праисторическите дизели, което прави колата ми черна два часа след като е измита и кална след дъжд или мъгла, а дробовете ни неясно какво.

И изобщо не е скъпо да се сложи в Германия/Австрия, има правителствени програми и ги слагат за 400 евро в официалните представителства.

Този филтър осигурява и Евро 4, което мисля че освен данъците в чужбина им дава достъп до места, където с Евро 3 не пускат, но не съм сигурен за това.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Масло за Пасат Б5 1.9 ТДИ ПД с DPF

Мнениеот morfei1 » Чет 28 яну 2010 23:00

cucurko написа:Този филтър осигурява и Евро 4, което мисля че освен данъците в чужбина им дава достъп до места, където с Евро 3 не пускат, но не съм сигурен за това.

Точно така. В Германия са разделени на зелени, жълти и червени.

Върни се в “Дизелови агрегати”