Здравейте колеги,
Интересувам се от двигателя 1.9 TDI 150 коня и то сравнен с 1.9 131 коня. Ровейки сериозно във форума намирам главно сравнения между 1.8Т мотора и 1.9 TDI, като споровете са кой върви повече. Целта на темата ми е да разбера дали има съществена разлика в цените на частите на двата посочени дизелови агрегата, цени на обслужване, окачване, консумативи, плюсове и минуси и т.н. Ще се радвам ако давате и конкретни примери с цени.
Също така ще помоля всеки да казва какъв е стила му на каране, редовно ли ръчка колата, пипан ли е чипа и каква е колата (VW/Seat/Audi).

Мнения относно 1.9 TDI 150 коня
-
- Автомобил: Audi A3 8p
- Двигател: BKD 2004
Re: Мнения относно 1.9 TDI 150 коня
карал съм ТДИ 150 к.с. страхотен беше поне този който карах и горещо ти го препоръчвам за подръжката е сигурно по тежък но няма секи ден да го обслужваш поне мойто мнение е имаш ли възможност земи си 150 к.с.
п.с. това което карах беше Г4 с 6-те скорости
п.с. това което карах беше Г4 с 6-те скорости

Да колега предполагам, че много върви въпреки, че не съм имал възможността да карам точно такъв двигател. Както писах и в горния пост, запознах се горе долу с разликите между 131 и 150 коньовия, но незнам как това се отнася ценово в поддръжката. То лошо няма да изчакам малко и да намеря запазен ARL на разумна цена, но после ме интересува поддръжката, което за мен е най - важното. Все пак и 131 коня предлагат достатъчно еластичност и динамика, за това се обръщам към колегите да дадат малко инфо за сравнение.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен не би трябвало да има разлика в цените на частите.Двата мотора са на 90% еднакви.
- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
Ето ти една две теми по повод питането ти. Давали сме много мнения ,но ти си решаваш. Само не трябва да бързаш с покупката и да си търпелив, докато изкочи твоята кола.
Инъче ако те интересува нещо повече, питай.
viewtopic.php?f=24&t=174747
viewtopic.php?f=24&t=162239

viewtopic.php?f=24&t=174747
viewtopic.php?f=24&t=162239
Ми освен едно малко по-скъпо турбо..... друго невиждам какво може да му е по-скъпото на 150к.с. Съединителя е еднакъв, маховика също. Н75 е еднакъв, предполагам и дебитомера е еднакъв. Просто 150к.с са по-голяма рядкост, държът по-висока цена, съответно да случиш и на запазен, който ти харесва също е по-трудно.
Чипнат ASZ - 130к.с върви много добре. Представям си как ще върви чипнат ARL - 150к.с
Моята кола е с чип, доволен съм. Минимално ми харчи 5 ~ 5.5л, максимално ми харчи 6.8 ~ 7.2л. извънградско. Средния ми разход на един резервоар варира от 5.9 до 6.8л. според зависи от карането.
Казано на прост български ако караш в ограниченията или малко над тях 5.5 ~ 6л, ако я караш на ръчка 6.5 ~ 7л разход с гуми 235/45/17.
Чипнат ASZ - 130к.с върви много добре. Представям си как ще върви чипнат ARL - 150к.с

Моята кола е с чип, доволен съм. Минимално ми харчи 5 ~ 5.5л, максимално ми харчи 6.8 ~ 7.2л. извънградско. Средния ми разход на един резервоар варира от 5.9 до 6.8л. според зависи от карането.
Казано на прост български ако караш в ограниченията или малко над тях 5.5 ~ 6л, ако я караш на ръчка 6.5 ~ 7л разход с гуми 235/45/17.
-
- Автомобил:
- Двигател:
дам колега 4ипнат арл варви доста добре,а сас малко други процедури може добро самолет4е да се полу4и.ина4е от страна на подражка са еднакви сас малки изклу4ения но определено ако си намери6 4етав арл си е доста по добре от 131коня.успех сас покупката и внимавай
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
С тия дърти котури гледай да е запазена колата, не гледай конете, че едно ТДИ може да те разчекне както от кеф, така и от разходи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако още си с марката на сеат,както ти е на аватара.Ако искаш може да се разберем на следващата среща на НИМ като ходим Сеатите и да караш едно АРЛ 

Ясно ще гледам за читава кола било то 131 или 150, пък ако изпадне АРЛ-то ще се получи най - добре. Мерси на всички отзовали се.
Разбира се колега, пусни ми само едно ЛС, ако ще ходиш и ще се разберем нещо
irregular написа:Ако още си с марката на сеат,както ти е на аватара.Ако искаш може да се разберем на следващата среща на НИМ като ходим Сеатите и да караш едно АРЛ
Разбира се колега, пусни ми само едно ЛС, ако ще ходиш и ще се разберем нещо

Върни се в “Дизелови агрегати”