Предложете МОля Golf или Pollo
- mr_green
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Предложете МОля Golf или Pollo
Dizel_fen написа:Мога да ти кажа от личен опит за дизеловото поло-1.9 AEF мотор.Мудно е,шумно е,приличен разход на нафта,зимата 7 в града 5 извън града.Лятото 4.5 извън градско,6.5 градско нафта.Гледай-за виене в скоростите,че са им слабо място.Ако има кора отдолу махай и гледай за теч от скоростната кутия(беля голяма) Има един семеринг той се чупи и изтича маслото на скоростите.Двигателя е много куц-не иска да се чупи,ако ще и да го мъчиш! Бавно загряват и със работеш термостат.Вървежа извън града е приличен ,аз карам 120 -130 спокойно! Но за да изпреваря тир движещ се със 120 трябва да се кръстя и на 4-та да влизам в червената зона на оборотомера. И наче возята в сравнение на колите от неговият клас-Пунто,Корса,Клио е най-меката .Карал съм ги и трите
![]()
Ако се насочиш към SDI-модела-той е още по-шумен.Но е малко по-ново поколение,там имаш електронна помпа,докато при чистият дизел,помпата е механична Lukas(там си отваряй очите)
Колега ,добре си обяснил за модела ,но за това, че бавно загряват може да поспорим,моето си загрява съвсем прилично за 3-4 км.при минус 10 градуса до макс.Сори за спама .

- martin_2003
- Автомобил: POLO
- Двигател: AGR
аз само мога да споделя търсих венто 97ма но като не намерих читаво се насочих към 3ка но нямаше такава дето да не са правени праговете с една дума гният и аз накрая си тръгнах с поло 99та AEF мотор като го запаля за една минута почва да духа парното топло има тяга и върви добре обаче консумативите са скъпи за този мотор това е като минус. За разхода на пълен резервуар минах 430 км и го напълних 21 л смесено като има около 2 часа работа на място.
-
- Автомобил:
- Двигател:
the_tupan написа:Качиш ли се на читав дизел ще забравиш за бензина. Казвам го от личен опит. Взимай Голф 3 ТДИ 1Z мотора 90 коня.А ако си мераклия после му слагаш един чип за 200-300 кинта и преминаваш директно в лигата на дизеловите ракети.![]()
Мдааа. И аз не искам бензинова кола (въпреки че си имам,но не я карам,другите около мен я карат),след втора кола ТДИ,Вектра и сега 1Z,бензиновите не искам и да ги виждам.1Z+чип и си яхнал метлата. Аре наздраве,че се увлякох.
Върни се в “Дизелови агрегати”