Проблем с VW Golf 2 Diesel
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с VW Golf 2 Diesel
Здавейте съфорумци.Собственик съм на голф 2 1.6 дизел. От известно време колата не е в движение. Проблемът е следния:когато закупих колата, тя си вървеше доста добре, след 4 месеца обаче започна да прекъсва , т.е. карам и от време на време започва да пресеква, все едно горивото е свършило. След 1 седмица двигателя огасна и от тогава не мога да запаля. Искам да отбележа, че има изпръскване на масло по маслената пръчка, колеги казаха че би могло да е от сегменти. Вие какво ще кажете? (искам да подчертая, че съм сменил масло, маслен и въздушен филтър и ангренаж)
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Проблем с VW Golf 2 Diesel
Най-напред си провери горивния филтър за запушване (замръзване) .
Така както си е вървяла добре и изведнъж да се износят сегментите или изведнъж да загуби компресия по някаква друга причина ми се вижда по-малко вероятно .
Така както си е вървяла добре и изведнъж да се износят сегментите или изведнъж да загуби компресия по някаква друга причина ми се вижда по-малко вероятно .
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Наистина си провери горивния филтър. Пусни директно без него да видиш дали ще ти прекъсва пак! 

- smotagen
- Автомобил:
- Двигател:
dynamite09 написа:Здавейте съфорумци.Собственик съм на голф 2 1.6 дизел. От известно време колата не е в движение. Проблемът е следния:когато закупих колата, тя си вървеше доста добре, след 4 месеца обаче започна да прекъсва , т.е. карам и от време на време започва да пресеква, все едно горивото е свършило. След 1 седмица двигателя огасна и от тогава не мога да запаля. Искам да отбележа, че има изпръскване на масло по маслената пръчка, колеги казаха че би могло да е от сегменти. Вие какво ще кажете? (искам да подчертая, че съм сменил масло, маслен и въздушен филтър и ангренаж)
задравейте и от мен аз имам сащия проблем колата не пали или ако слочайно след 20 мин. вартене запали не варви няма тяга и пуши като луда дузи, помпа, и нафтовата система са O.K. немога да разбера какво става и това се получи изведнаш смисал след големите стуидове. последния ден от големите студове я запалих и от тогава вече 3 седмица седи пред блока и няма наченаци да пали секи вика сигменти те немогат за 20 мин да се скапят сменях и гарнитура на главата гумички преди 1500км. просто сам в заданена улица и незнам от каде да почна
Изтрий съобщение
-
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже съм малко необразован в тази област прилагам снимки на двигателя и ако може да обясните къде се намира горивния филтър?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
На първата снимка най отляво дето има два маркуча излизащи от него.Правил ли си нещо по него щото гледам текло е нафта под него? Най-добре го сменяй да ти е мирна главата.Вероятно смуче въздух от него смени и скобите на маркучите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ами днес отвих капачката под него и започна да тече нафта
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега,провери скобите и маркучите да не смуче въздух.Друго за което се сещам/патил съм/провери връзката към магнитния клапан на ГНП-то
- smotagen
- Автомобил:
- Двигател:
колеги аз днес запали моя Гуфи но постоянно си мени работата на двигателя и ми преви впечатление че малкия нафтоф филтър които сам сложил допалнитено като огася двигателя е палине като запаля стои празен
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
smotagen написа:колеги аз днес запали моя Гуфи но постоянно си мени работата на двигателя и ми преви впечатление че малкия нафтоф филтър които сам сложил допалнитено като огася двигателя е палине като запаля стои празен
Трудна работа - докато откриеш къде е разхерметизирана горивната система - дано не е от ГНП

-
- Автомобил:
- Двигател:
а възможно ли е да е засмукало въздух и за това да не може да запали ?
dynamite09 написа:а възможно ли е да е засмукало въздух и за това да не може да запали ?
Ами то не е ли същото?!

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
В прозрачната тръба, (която на снимката е потъмняла) между филтъра и двигателя не трябва да има мехурчета въздух. Накъде системата от резервоара до двигателя е разхерметизирана вероятно...
-
- Автомобил:
- Двигател:
А колко ще ми струва една смяна на горивния филтър?
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Макс 30 лева с филтъра! Ама вземи смени и маркучите на филтъра с нови,не са скъпи!
Върни се в “Дизелови агрегати”