Поло 1.9D 97 - Проблем

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
theos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Поло 1.9D 97 - Проблем

Мнениеот theos » Пон 10 апр 2006 8:17

Значи, един слънчев ден ми дойде идеята да сменя масло и филтри и да ми погледнат перката за охлаждане... Е и стана мазало, смениха филтрите, като забравиха да напълнят филтъра с нафта та се наложи да я дърпат, че се беше наблъскат с въздух. Оправиха перката и напълниха фреон в климатика. Започна да се държи странно, при запалване стигаше 800 оборота и гаснеше, после след няколко запалвания стигаше малко под 1000, вдигаше над 1000 после пак падаше. Като загрее се стабилизира и не гаснеше. Оставих я в супер дизел да престои един ден и студена да я тестват, е тестваха я и казаха ами нищо ти няма, като я запалим и като отворим вратата гасне!?!?!?!?! Аз им казах, че като пусна климатика, карам с вода :)))
После махнаха филтъра за гориво и сложиха един малък прозрачен да карам с него 2 дена защото се съмнявали че може да е от някакъв клапан над филтъра (едно пластмасово нещо което много се разваляло). Сега пак като запаля почва от 800 оборота след няколко секудни се вдига на 900. Кажете ми от какво може да е това?

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 10 апр 2006 12:30

И къде са тия некадърници, да не ходим там? Супер дизел ли???
Иначе оправи ли се в крайна сметка, че не разбрах.. Гасне ли още? Преди как палеше, в смисъл като обороти как се държеше?

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пон 10 апр 2006 15:04

та се наложи да я дърпат

Само и единствено това е достатъчно, за да се каже, че са некадърници - как ще палят кола с дърпане?!?!?
А ти как си им позволил това???? Не ти ли е жал за колата???

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

...

Мнениеот rudolf » Съб 06 май 2006 11:13

... и мойта първата минута работи с 100тина оборота по-ниско...
а иначе освен да напълниш филтъра има и една пробка на помпата с която обезвъздушаваш тръбата от филтъра към помпата и запалва колкото да искара останалия въздух ...моя е аеф мотор с лукас помпа...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 06 май 2006 17:57

Виж тази тема. Майстора, за който съм писал, може със сигурност да ти помогне :да: . Там пише и за сервиза Супер дизел :не: .

Върни се в “Дизелови агрегати”