колега, имах този проблем с да го кажа "неточно" включване на скоростите, с леко пристъргване, запъване и т.н.
по принцип я карам в ниските обороти, докато не е загряла превлючвам в диапазона 1200 - 1400 мах., това ми дава ок. 50 - 60 км./ч на пета в града и по принцип не се стремя задължително към 2хил. обороти да превключа;
смених маслото на скоростната кутия - ок. 60 лв доколкото си спомням, коментара на майсторите беше, че не са виждали някой на тея коли да им сменя това масло, само доливали, но че така или иначе след смяната докато я карам тая кола няма да мисля за скоростна кутия;
сега докато беше студено усещах описаното от теб трудно влизане на предавка и изчакване да паднат оборотите, при мен на втора, но това ми отшумяваше щом се постоплеше колата, сега като се вдигнаха температурите този момент със втора е почти незабележим;
и другите колеги да кажат да чакаме ли изненада от съединителя - моя отлепя в средно положение към момента, но моето предположение за твоя проблем е масло на скоростите.
със здраве

Скорости на голф 4 - въпрос
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скорости на голф 4 - въпрос
Прав си колега 
Благодаря на всички колеги които ми отговориха

Благодаря на всички колеги които ми отговориха

Принципно:
-Съединител се сменя като приплъзне.
-Маховик се сменя като се разбие и има някакви странични ефекти, като румулене (което е по скоро дразнещо) или вибрации.
-Маслото е препорачително, но не е задължително. Всеки сам си преценя
.
Останалото са пари на вятъра..... старият ми съединител не приплъзваше, но имаше моменти, когато скоростите ми хъркаха, задна - доста често 2, 4, 6. С новият комплект проблеми нямам. Аз го смених понеже румоленето на маховика ме дразнеше.
-Съединител се сменя като приплъзне.
-Маховик се сменя като се разбие и има някакви странични ефекти, като румулене (което е по скоро дразнещо) или вибрации.
-Маслото е препорачително, но не е задължително. Всеки сам си преценя

Останалото са пари на вятъра..... старият ми съединител не приплъзваше, но имаше моменти, когато скоростите ми хъркаха, задна - доста често 2, 4, 6. С новият комплект проблеми нямам. Аз го смених понеже румоленето на маховика ме дразнеше.
banushev написа:junakov написа:Колеги намирисва ми на съединител , стягаите се и двамата
ее колега да не бъдем черногледи
Сергрй,виж първо малсото,а въобще проверявал ли си как е?
А за румоленето при превключване на задна пробвайте с изчакване от няколко секунди след като е натиснат съединителя и тогава!
Поздрави!
Върни се в “Дизелови агрегати”