Здравейте колеги!
Възникна ми един проблем с моето Ауди А3 2.0 ТДИ 140 к.с. BKD-мотор(пиша Ви тук защото знам че има доста компетентни колеги).От както съм го вземал(2 седмици) забелязвам че като подам газ и при превключване от скорост при падане на оборотите се чува звук като при Blow OFF клапан(изсъскване при падане на оборотите) от 2500об/мин примерно и нагоре.Имал съм А4 2005г и Голф 5 2005 със същите мотори но този звук го е нямало,точно като на спортен автомобил е но не мисля че е нормално.Днес карах около 10км по едни павета бавно с около 20-30км и като излязох на хубавият път вдигнах до 100км/ч и колата загуби мощност.Никаква индикация не получих на таблото за повреда и грешка.Погледнах в огледалото за пушеци-няма а и никога не е пушела.Спрях,изгасих,запалих и всичко беше ОК.Знам че ще ме посъветвате за диагностика ама са почивни дни и затова питам ако някой го е имал подобен проблем или е наясно само от симптомите да ми обясни.Изсъскването при връщането на газта се чува някъде зад двигателя.Благодаря предварително и ПОЗДРАВИ!
п.п.Четох за загубата на мощност различни случаи но не намерих за този звук нищо!

Проблем с мощност
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: Проблем с мощност
Евентуално скъсан турбо път, но тогава би трябвало при надуване на съска. Да ти изпуска ЕГР много ме съмнява. Загуба на мощност говори само за влизане в сервизен режим на турбото щом след гасене на двигателя се оправя. Май няма да се измъкнеш от диагностиката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега провери си вси4ки марку4и по турбото и вси4ки малки вакуум4ета по системата не6то от тях 6те да е.успех и весели празници.
Проблема е решен!Геометрията на турбото беше зацапана,правеше повече налягане,а свистенето е от разтоварването на турбината.Сега е ОК.Поздрави на всичи писали тпо темата!
- blagodrago
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, сподели къде оправи проблема и колко ти излезна? Да знаем за в бъдеще ако възникне при други п.д.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
blagodrago написа:Колега, сподели къде оправи проблема и колко ти излезна? Да знаем за в бъдеще ако възникне при други п.д.
Колкото излиза за нормално TDI токова и за PD

- blagodrago
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря!Дано не се налага скоро 

Върни се в “Дизелови агрегати”