Проблем с мощност

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
galant
Автомобил:
Двигател:

Проблем с мощност

Мнениеот galant » Съб 03 апр 2010 8:52

Здравейте колеги!
Възникна ми един проблем с моето Ауди А3 2.0 ТДИ 140 к.с. BKD-мотор(пиша Ви тук защото знам че има доста компетентни колеги).От както съм го вземал(2 седмици) забелязвам че като подам газ и при превключване от скорост при падане на оборотите се чува звук като при Blow OFF клапан(изсъскване при падане на оборотите) от 2500об/мин примерно и нагоре.Имал съм А4 2005г и Голф 5 2005 със същите мотори но този звук го е нямало,точно като на спортен автомобил е но не мисля че е нормално.Днес карах около 10км по едни павета бавно с около 20-30км и като излязох на хубавият път вдигнах до 100км/ч и колата загуби мощност.Никаква индикация не получих на таблото за повреда и грешка.Погледнах в огледалото за пушеци-няма а и никога не е пушела.Спрях,изгасих,запалих и всичко беше ОК.Знам че ще ме посъветвате за диагностика ама са почивни дни и затова питам ако някой го е имал подобен проблем или е наясно само от симптомите да ми обясни.Изсъскването при връщането на газта се чува някъде зад двигателя.Благодаря предварително и ПОЗДРАВИ!

п.п.Четох за загубата на мощност различни случаи но не намерих за този звук нищо!

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Re: Проблем с мощност

Мнениеот dancing_niki » Съб 03 апр 2010 15:18

Евентуално скъсан турбо път, но тогава би трябвало при надуване на съска. Да ти изпуска ЕГР много ме съмнява. Загуба на мощност говори само за влизане в сервизен режим на турбото щом след гасене на двигателя се оправя. Май няма да се измъкнеш от диагностиката.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Съб 03 апр 2010 15:51

колега провери си вси4ки марку4и по турбото и вси4ки малки вакуум4ета по системата не6то от тях 6те да е.успех и весели празници.

galant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galant » Съб 03 апр 2010 16:33

Благодаря колеги,весели празници на всички!

galant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galant » Вто 06 апр 2010 19:16

Проблема е решен!Геометрията на турбото беше зацапана,правеше повече налягане,а свистенето е от разтоварването на турбината.Сега е ОК.Поздрави на всичи писали тпо темата!

Потребителски аватар
blagodrago
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blagodrago » Вто 06 апр 2010 20:59

Колега, сподели къде оправи проблема и колко ти излезна? Да знаем за в бъдеще ако възникне при други п.д.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 06 апр 2010 21:13

blagodrago написа:Колега, сподели къде оправи проблема и колко ти излезна? Да знаем за в бъдеще ако възникне при други п.д.

Колкото излиза за нормално TDI токова и за PD :!: Тоест от 50 до 350 лв според зависи кой и къде извършва свалянето и почистването :wink:

Потребителски аватар
blagodrago
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blagodrago » Сря 07 апр 2010 20:36

Благодаря!Дано не се налага скоро :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”