Търся съвет за закупуване на Голф 4 tdi 90 или 110 к.с.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kodjaian
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Търся съвет за закупуване на Голф 4 tdi 90 или 110 к.с.

Мнениеот kodjaian » Вто 20 апр 2010 13:42

Здравейте на всички,
Пиша за първи път в този форум с надеждата, че ще ми дадете безпристрастен съвет. Тръгнал съм да си сменям колата и съм приготвил до 10 000 лв за всичко макс! В момента карам бмв 3 (97 год), но взе доста да се чупи и то скъпи неща, та питах майстора ми (който е фен на бмв) какво да правя, дали да продължавам да го ремонтирам и той директно ми каза: „Не, старо е, купи си Голф 4”. Лол! ...и аз си мислех за същото :)
Искам да е автоматик, че ми писна вече да ръчкам скорости по задръстванията. Той ме съветва да не взимам коман рео, а да си взема голф 4 до 2003 година, че е по-евтин за подръжка, и мнооооого по-здрав.

Не искам да сръвняваме тук бмв с голф, определено не, но никога не съм карал Vw. Как е, икономичен ли е, здрав ли е модела, за който ви казвам и парите, които съм приготвил как ви се струват за модел с екстри?
Благодаря предварително на всички.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Търся съвет за закупуване на Голф 4 tdi 90 или 110 к.с.

Мнениеот buller » Вто 20 апр 2010 17:45

Ето ти една тема за начало: viewtopic.php?f=24&t=40690
В последното мнение са описани какви разновидности има 1.9 литровия ТДИ двигател, който те интересува.
Има много теми, които отговарят на твоите въпроси. Трябва да :търсачкаа

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 20 апр 2010 19:37

За 10 000лв ще вземеш най-добрия възможен голф с нормален /TDI/ двигател без да броим някой супертунинг екземпляр за който искат 15 000лв :wink: Казвам нормален TDI защото следващия при Г4 е /PD помпа дюза/ а не както ти казваш /коман рео/ което трябва да означава common rail или комън рейл казано на български :)) Определено е по-евтин за поддръжка от баварците но ако надай си боже се наложи да сменяш съединител /с демпфера/ или турбо цените са същите ! С едно чипче 110кс стават 130 и можеш да се пробваш с някое 320D 136кс стига и то да не е чипнато :))

perono
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perono » Сря 21 апр 2010 0:02

колега които и от двата да вземеш няма да згрешиш стига да попаднеш на добър мотор защото всичко е голяма доза касмет.110 варви повече и харчи с до 1 литър отгоре а иначе принципна разлика в двата няма. 110 е по голями дюзи помпа и тем подобни дребни работи. но за 10000 може да вземеш перфектно такова тди с много екстри. и наи добре като харесаш някои вземи човек които разбира от дизелида го погледне и наслука

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Сря 21 апр 2010 0:33

Ще се вкараш в голям филм както всички нас.И ако не си голям фен горко ти..... :D

Върни се в “Дизелови агрегати”