Какво показва диагностиката

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Какво показва диагностиката

Мнениеот Velko » Пет 07 май 2010 7:27

Искам да ви питам какви показатели отчита диагностиката на дизеловите ни машини.Примерно,ако има проблем с някоя дюза,ще лъсне ли на диагностиката.Или да речем компресията на мотора дали я има.И ако това не става с диагностика как се проверява?Питам защото още не съм минавал и искам да знам за какво иде реч.Или с други думи искам тези неща - дюзи,компресия и т.н. да се проверят,защото колата я имам отскоро и незнам в какво състояние е.Мерси :обичам ви

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Какво показва диагностиката

Мнениеот fox_vt » Пет 07 май 2010 12:39

Принципно и аз като зех мойта исках да меря разни такива неща компресии,дюзи бла-бла-бла.Вече трета година не съм мерил компресия като си пали на четвърт значи е добре,дюзите ги мерих на стенд заради появил се проблем и точно затова мога да ти дам съвет не се вкарвай в излишни разходи ако всичко е наред.Единствено може да ти направят диагностика с вагком който му разбира ще ти каже доста неща за състоянието на отделните възли,но не се надявай че тази диагностика ще ти каже каква ти е компресията или на какво налягане отварят дюзите ти-за такива неща трябва разглабяне.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 07 май 2010 12:55

Ако колата има проблем с дюза, тя няма как да работи добре.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пет 07 май 2010 13:26

morfei1 написа:Ако колата има проблем с дюза, тя няма как да работи добре.
Имам май малък проблем и мисля,че може да е от дюза!Така че кажете ми щом не става на диагностика,мога ли по някакъв начин да ги проверя по колко пръскат ( виждал съм някакъв тест в бутилки за време,но незнам как става..).Моля ако някой може да помогне.

Върни се в “Дизелови агрегати”