Polo дизел?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
sotef
Автомобил:
Двигател:

Polo дизел?

Мнениеот sotef » Пет 14 май 2010 12:59

Привет на всички VW привърженици. Карам дизел, но не разбирам от двигатели. Харесахме едно поло с жената и се чудя дали да го взема, щото някакъв приятел на тъста ни разубеждава, че мотора е проблемен щом помпата му била с жило, а не е електрическа, в смисъл полото е 1,9 дизел 64 коня, но май не е SDI. Хвърлете му 1 око и си кажете мнението за този двигател. Всъщност незнам точно какъв е кода на мотора. Полото ми хареса и няма грам ръжда и вътре е супер. Климатик не ми е нужен, щото си имаме друга кола. В тази автокъща коли баш не се задържат, поради по- ниските цени и както ги докарат, така ги продават, даже и ударени ако са. Возят ги по- други автокъщи из страната и ги препродават на едро. Днес пък друг човек занимаващ се точно с ремонт на двигатели на автомобили каза, че мотора е прост и без много електроника и е супер. А сега де! Ето я обявата: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Polo дизел?

Мнениеот tdi fen » Пет 14 май 2010 14:58

1 проблемен е всеки мотор който не е каран и обслужван както трябва,също ако е на солиден километраж което е много възможно
2 мторът е доста прост и не е скъп за обслужване (труд и части)
3 аз карам дизел но TDI,не бих си взел 1.9D защото е доста тромав и шумен

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пет 14 май 2010 15:11

Здравей колега,аз карам същата кола от 3 години,цената е фантастична за това което са снимали,това е най-простия двигател,гори всичко което прилича на дизел,пази се от скоростната кутия и демпферния маховик,другото е вечно.Това е една добра пенсионерска кола,или поне подходяща за тази възраст,не е пъргава но много икономична,на мен ми харесва и ще си я карам дълго.

Потребителски аватар
sotef
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sotef » Пет 14 май 2010 15:50

Благодаря ви за мненията. За скоростната кутия незнам, аз само я припалих, но на място включва добре скоростите.Действително е доста шумен мотора при отворен преден капак. А иначе запали от раз и я държах само 2-3 минути, като за това време свали малко оборотите но трябваше още да я оставя да видя дали ще паднат под 1000. Евентуално ще я покарам, ако решим да я вземем. А относно вървежа мисля, че ще си върви прилично, а и на нас ни трябва 90% за градско. Имаме октавия 2.0 дизел помпа- дюза и по- добре полото да е без тия електроники и турбота и темподобни, че цените са, да не ти се налага да купуваш нещо.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Пет 14 май 2010 17:52

Под 1000 не падат, че тогава става страшно, като в трактор... Това е двигател с който са освидетелствани в немско над 1 000 000 километра без основен ремонт, но скоростната кутия е куца, защото ако има малко масло 5-та предавка загива и от там цялата кутия отива на скрапа освен ако не я караш до 4-та само.
Колата в зависимост от карането може да гори и 4 на сто. Другата гадост е демпферния маховик, който струва бая, но това си е до време и късмет...
Трети проблем са подгревните свещи-адски трудно се сменят, ако се налага.
Четвърти проблем е кутията на въздушния филтър-разположена е ниско долу в дясно и обикновено не се затваря като хората, та се пълни с едни мизерии-решението е конусен и си свиркаш, даже в дългосрочен план е по-евтино :wink:
Помпата си е супер, само е малко кофти за настройка, но форумните майстори си разбират от работата, такаче не ти е проблем. Колата не е мислена за състезания, но е по бърза от слабите бензинови Полота. На магистрала не е проблем 150 да ги поддържа, а ако се кара градско-това е колата, около 5-100 гори при умело шофиране градско... Ако имаш други питания съм на среща, все пак една точно същата на цвят и с 4 врати ми се подмята наоколо от 3-4 години mhihi

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Пет 14 май 2010 18:47

Автомобилчето е на добра цена и като че ли не изглежда да е на много километри, така че може да си далеч от проблеми с маховика/съединителя. Покарай и ще разбереш..

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пет 14 май 2010 19:31

sotef написа:Благодаря ви за мненията. За скоростната кутия незнам, аз само я припалих, но на място включва добре скоростите.Действително е доста шумен мотора при отворен преден капак. А иначе запали от раз и я държах само 2-3 минути, като за това време свали малко оборотите но трябваше още да я оставя да видя дали ще паднат под 1000. Евентуално ще я покарам, ако решим да я вземем. А относно вървежа мисля, че ще си върви прилично, а и на нас ни трябва 90% за градско. Имаме октавия 2.0 дизел помпа- дюза и по- добре полото да е без тия електроники и турбота и темподобни, че цените са, да не ти се налага да купуваш нещо.

Колега,видях,че пише 73000 км. това не го вярвай каквото и да стане ,всяка кола внесена веднага се подмладява,от опит го знам,Това е поне на 10-12 години кола ,поне на 300 хил.е,но здрави са провери скоростите и то 4-5 ако влизат трудно ,приготви 500-700 лв за скоростна кутия.друго няма какво да и се строши.Но си е чист късмет.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 май 2010 19:40

Колега, колата на снимките е Бижу, просто много хора си мечтаят да намерят кола във такъв вид! От към двигател мой познат има същият двигател, и мога да ти кажа че момчето я има от 2 години и преди 4 месеца смени скоростната кутия, около 500 лева му узлезна всичко! По-горе колегите са прави че е доста шумен (все едно трошат орехи в двигателя) Возията е доста добра, ако окачфането е оригиналното!
Проблем може да имаш и със динамото но всичко е много относително! Ако на тебе ти харесва я взимай и не му мисли, за тея пари нищо читаво неможе да се намери и то Дизел! Късмет !

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 14 май 2010 20:13

Айде и аз да се намеся,така имам поглед върху този двигател,както казаха колегата по горе,махай филтъра и слагай конусен,тука филтъра е разположен в предната броня,всеки му става ясно за какво иде реч,мръсотии,двигателя се тормози,няма въздух,иначе за шума,съм го признал,но съм и виждал и по шумни марки коли от него,за повече инфо от източника mhihi memberlist.php?mode=viewprofile&u=143255 той има същото поло.Щом искате градска кола,тази е за вас :да:

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Пет 14 май 2010 20:25

Колата е екстра! Всичко горе изброено е вярно-чупи скоростни кутии(веднага сменяй семеринга на избирача-дори и да е здрав ),провери си маховика-тази кола държи 990 оборота на празен ход -всеки оборот отгоре крие замаскиран разбит маховик! Той е 1200 лева :banghead: . Това са и проблемите. ГНП-то веднъж центровано може и с години да не го пипаш. За двигателя -един от най-здравите чисти дизели на Фолксваген-AEF. Аз бих взел тази кола с уговорката майстор да види скоростите и маховика :deal

Потребителски аватар
martin_2003
Автомобил: POLO
Двигател: AGR

Мнениеот martin_2003 » Съб 15 май 2010 5:53

Колега и аз карам такова поло по горе ти изброиха проблемите аз съм доволен и вобще не е тромаво преди карах мерцедес 130 коня сега 64 малко се усеща разликата аз невидях за какви пари става дума но ако е добро взимай.

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Съб 15 май 2010 7:33

Колегата май е купил колата :drunk ,или някой го е изпреварил. :dummy:

own
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот own » Съб 15 май 2010 8:36

Колега, грабвай я. Аз карам същият автомобил от декември миналата година. Очарован съм от разхода. В момента в града (София) само център ми гори около 6,2 (засечена за 1000 км.). Малко ми вият лагерите в скоростната кутия на 3-та, 4-та и 5-та, но засега се държи. Май са я изпускали преди мен (маслото), но се надявам да не е фатално. Смених и оригиналните тампони на носачите (от '98 г. - оригиналните бяха), че бяха тръгнали. Общо взето съм много доволен от автомобила. На дълго харчи 4/100.
Успех и безаварийна експлоатация. Поздрави на всички колеги. :applause:

Върни се в “Дизелови агрегати”