Въпрос при поръчка на части от чужбина

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос при поръчка на части от чужбина

Мнениеот kiki1 » Пон 08 мар 2010 14:11

Питам,защото като им гледам цените на някой части и ми се струва много евтино,а относно производството имам в пред вид да не са като крушките Филипс-немски пройзведени в Китай.А как е най-добре да им се плаща?

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Пон 08 мар 2010 14:35

Частите реално си струват толкова, само дето ние като по-богати в БГ плащаме на нашите мошеници повече... но да не се отплесвам. Естествено, има евтини и скъпи части. Почти за всяка позиция имаш избор на производител.
А за плащането - аз плащам с карта при поръчката. Не се поддържа PayPal, за което и бях на тръни първите 1-2 пъти, но всичко е ОК. За наложен платеж няма смисъл да си правя устата mhihi

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Пон 08 мар 2010 20:48

Някой знае дали може да се поръчва от друго официално представителство (не от БГ.), защото очевидно, че частите се доста по - евтини, дори с доставката.

П.П. Колега извинявам, че мнението ми не е по темата.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Чет 11 мар 2010 11:35

[quote="Fen"]Някой знае дали може да се поръчва от друго официално представителство (не от БГ.), защото очевидно, че частите се доста по - евтини, дори с доставката.

:roll:

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Чет 11 мар 2010 15:34

Fen написа:Някой знае дали може да се поръчва от друго официално представителство (не от БГ.), защото очевидно, че частите се доста по - евтини, дори с доставката.

Политиката на всеки производител е да те препраща към местния дилър, съмнявам се Фолксваген да се различават в това отношение

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 14 мар 2010 15:24

Горният пост съвсем не верен колега извини ме.А и има голяма разлика(за разлика от БГ) от дилър на VW и дилър на части на VW.Аз примерно Бултрако съм ги отсвирил и си поръчвам от Дейвид Силвър Спеърс-части за Хонда(мотор).Цените са меко казано на 2/3 от БГ цената :applause: .Момчетата ме кефят макс в Английско :да: скоро и сирене ще си взимам от там mhihi ..По спомен усилен(тунинг) съединител Комплект за АФН мотора мисля че беше 226 паунда-правете сметка сами коментара е излишен.ГарванЪт е усетил къде е истината :applause:
Ше се кланям тука на Сулйо и на Пулйо от Горни Цибър да ми праскат по 200% надценки-да ама не :dummy:

П.П. за да си дадете сметка за разликата-последнит път-Накладки EBC HH Sintered пълен комплект за мотора ми-БГ цена 286 лева.Цена wemoto.com 129 :063: -не куриер,ами и за свирка от продавачката ше остане бах mhihi

rokist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokist » Нед 14 мар 2010 17:12

Колеги, питането ми е към тези които по-често пазаруват ОНЛАИН.При влизане на стоката в България, какви още такси се плащат, ДДС слага ли се? Как стои въпроса извън Евросъюза, примерно си поръчам турбо от Китай.

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Нед 14 мар 2010 18:24

Matematiks написа:Горният пост съвсем не верен колега извини ме.А и има голяма разлика(за разлика от БГ) от дилър на VW и дилър на части на VW.Аз примерно Бултрако съм ги отсвирил и си поръчвам от Дейвид Силвър Спеърс-части за Хонда(мотор).Цените са меко казано на 2/3 от БГ цената :applause: .Момчетата ме кефят макс в Английско :да: скоро и сирене ще си взимам от там mhihi ..По спомен усилен(тунинг) съединител Комплект за АФН мотора мисля че беше 226 паунда-правете сметка сами коментара е излишен.ГарванЪт е усетил къде е истината :applause:
Ше се кланям тука на Сулйо и на Пулйо от Горни Цибър да ми праскат по 200% надценки-да ама не :dummy:

П.П. за да си дадете сметка за разликата-последнит път-Накладки EBC HH Sintered пълен комплект за мотора ми-БГ цена 286 лева.Цена wemoto.com 129 :063: -не куриер,ами и за свирка от продавачката ше остане бах mhihi

Може и да граша, просто изказах предположение. Колко ти излезна доставката от тоя сайт, че гледам и за моята моторетка се намират разни консумативи...

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Вто 18 май 2010 19:58

Преди 5 дни поръчах. Днес всичко пристигна и е ОК. Сайта се оказа надежден :D

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Вто 18 май 2010 21:04

Миналата година си поръчвах дебитомер от Англия. В крайна сметка един приятел който живееше там ми го взе и го докара до тук. В БГ ми го предлагаха от 350 до 450 лв. нов. От там /ebay/ го взех нов за 70 лв. - верно не беше BOSH, но вече 10 -11 месеца ми служи вярно. Проблемите бяха на летището в БГ - "какво е това, за какво служи" и т.н. Така че като поръчваш примерно от ebay - там всеки търговец си има рейтинг - взимаш от хора с "top" рейтинг - доказани, и после се надяваш всичко да е О.К. Ако не е О.К - незнам какво следва. То и тук като не е О.К - пак духаш супата, само където си дал няколко пъти повече пари. Успех

Ka6iKa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ka6iKa » Вто 18 май 2010 21:27

Така като се зачетох май ви мързи да обиколите по магазини да събирате оферти тези части да неби да са от дилър в Англия и да нее само А+ в българия като за тези автомобили навсякъде ремъци и ролки и всички консумативи са на 5 фирми производителки но явно Американският начин на живот добре ни влияе леж и яж а после яж к**а.

Ka6iKa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ka6iKa » Вто 18 май 2010 21:31

CreAseR написа:
Благодаря за отговора, колега! Непременно ще поръчам и водна помпа. А относно съединителя- в единия комплект има в повече "Self Adj. Clutch tool: SEAVS011". Дали ми е необходимо това и какво всъщност е то?

Сподели ако намериш оригинална водна помпа под 400лв, че кожудерите в Фолксваген толкова ми искаха. Моята беше оригинална и ми я замениха срещу 150лв. Цялата смяна ми излезе 938лв (соленооооо :не: )

Забравих на мой познат с 2.5 ТДИ 184коня май беше А6 без хидравличния обтегач излезе толкова пари но докато има ба*ъци ще има и тарикати :lol:

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Сря 19 май 2010 22:00

Ka6iKa написа:Така като се зачетох май ви мързи да обиколите по магазини да събирате оферти тези части да неби да са от дилър в Англия и да нее само А+ в българия като за тези автомобили навсякъде ремъци и ролки и всички консумативи са на 5 фирми производителки но явно Американският начин на живот добре ни влияе леж и яж а после яж к**а.

Извинявай, ама не разбрах почти нищо от написаното. Слагай поне точки и запетаи. Хапчетата ги намали или ги спри. :wink:
Относно частите- двама сериозни майстори вече ми отказаха да ми сменят консумативите с такива от Евро 07 примерно, и двамата ми препоръчаха Ауто+ ако ще купувам от БГ.... явно има защо

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Сря 19 май 2010 22:33

Ka6iKa
Забравих на мой познат с 2.5 ТДИ 184коня май беше А6 без хидравличния обтегач излезе толкова пари но докато има ба*ъци ще има и тарикати :lol:[/quote]

Те още малко и основен ремонт ще му направят за тия пари на твоя приятел mhihi И май накрая тарикатите се чудят защо сменяват много честичко части mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”