студена пали топла не иска
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: студена пали топла не иска
мисля да я направя и при топал двигател да подгрява
- boichopavlov
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSX 2006
А какви са буквите на мотора? При тези с предкамера (не помня точно буквите) помпата е Лукас и е най-обикновена ГНП - проблема е в помпата, а ако е наистина SDI проблема е или в стартера или в акумулатора! А най-евтиния вариант за SDI е с прекодиране на блока за автоматик. И в двата случая принудителното подгряване е безполезно за проблема.
Късмет!
Късмет!
-
- Автомобил:
- Двигател:
ходих при един маистор тои каза 4е ако сам с електронна помпа за 50 лж 6а ми я опражи оба4е пуст касмет не сам
- martin_2003
- Автомобил: POLO
- Двигател: AGR
Та нали SDI-то са с електронна помпа,ако бъркам някой да ме поправи.А според мен при ниска компресия нямаше да пали и студена.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги здравейте, същият проблем при Битъл 1,9 ТДИ 90 К.С. Топъл върти доста. Дали освен програмирането, чипове и прочие няма възможност да се излъже компа през някакъв датчик. Защото предполагам като е студена колата компа взима инфо от някой температурен датчик.Рециклирал съм стартер, акомулатера е ОК, свещи са ОК.
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
А това дали има отношение?--Датчик за температурата на горивото. VW no. 028 906 040 C. Човека твърди,че след смяната му,ТДИ-то му си стартира вече нормално.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А това дали има отношение?--Датчик за температурата на горивото. VW no. 028 906 040 C
Интересно, за първи път виждам, че в самата помпа имало температурен датчик и то за горивото.
Напълно е възможно проблема с паленето да е от него. Дано някой по навътре в материята да ни отговори. Също така ме интересува дали се предлага като резервна част, но това може да се провери. Между другото днес махнах капака на ангренажа, белязах колелото на помпата след което го разхлабих и върнах няколко десети аванса. За сега значително се подобри паленето.Преди завърташе поне 10 оборота дори и повече, а сега само 3-4. В вървенето и работата на мотора нямам разлика от преди маниполацията. Като покарам известно време ще видя как е и разхода.
Интересно, за първи път виждам, че в самата помпа имало температурен датчик и то за горивото.
Напълно е възможно проблема с паленето да е от него. Дано някой по навътре в материята да ни отговори. Също така ме интересува дали се предлага като резервна част, но това може да се провери. Между другото днес махнах капака на ангренажа, белязах колелото на помпата след което го разхлабих и върнах няколко десети аванса. За сега значително се подобри паленето.Преди завърташе поне 10 оборота дори и повече, а сега само 3-4. В вървенето и работата на мотора нямам разлика от преди маниполацията. Като покарам известно време ще видя как е и разхода.
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблема е ре6ен - ло6а центровка,маистора така каза оба4е сеа от както тои я направи трака стра6но много двигателя преди си мърка6е
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги казаха ми, че се слагало реле което при топъл двигател лъже компа, че е студено, той задава на помпата да пусне повече гориво при стартиране и така проблема се решава окончателно, евтино и бързо. Питането ми е някой знае ли такъв майстор за София да ми даде кординати. Предварително благодаря.
Върни се в “Дизелови агрегати”