Странно чукане при тръгване на Пасат ТДИ, 110 к.с.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Nikol99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Странно чукане при тръгване на Пасат ТДИ, 110 к.с.

Мнениеот Nikol99 » Съб 24 апр 2010 10:02

Здравейте колеги. Може ли някой да помогне на проблема, който така и не можах да реша? Да не забравя колата е Пасат ТДИ 110 к.с., мотор AFN. Става въпрос за дледното: При тръгване с ляв или десен изчуква странно отпред, след което не се чува. Да поясня смених предни прави носачи и горните леви. Има малко луфт/скърцане в тампона на заден долен ляв носач, но при натиск с щанга не се чува чукане. Колата основно е прегледана, всички тампони, носачи, лагери на колелата, но така и не установихме от къде идва това. Имам съмнение за каре / при тестване на ляв и десен завой с газ, не се чува тракане/ или тампон на омортисьор. Ммоля споделете от къде може да е това гадно чукане, защото вече..............

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно чукане при тръгване на Пасат ТДИ, 110 к.с.

Мнениеот sam_boha » Съб 24 апр 2010 10:25

Като завиеш докрай ляв или десен и тръгнеш ли се чува ? Това ми изглежда като каре . Защото в движение при лек завой и с гас няма да се чува карето. При мен на пълен от място се чува , но в движение -не . А и карето , знаеш , си има едно характерно тракане ... такъв ли е звука ?

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 24 апр 2010 12:00

+1 за външно каре ако се чува при тръгване с навит волан

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Нед 25 апр 2010 0:52

Nikol99 написа:Здравейте колеги. Може ли някой да помогне на проблема, който така и не можах да реша? Да не забравя колата е Пасат ТДИ 110 к.с., мотор AFN. Става въпрос за дледното: При тръгване с ляв или десен изчуква странно отпред, след което не се чува. Да поясня смених предни прави носачи и горните леви. Има малко луфт/скърцане в тампона на заден долен ляв носач, но при натиск с щанга не се чува чукане. Колата основно е прегледана, всички тампони, носачи, лагери на колелата, но така и не установихме от къде идва това. Имам съмнение за каре / при тестване на ляв и десен завой с газ, не се чува тракане/ или тампон на омортисьор. Ммоля споделете от къде може да е това гадно чукане, защото вече..............

Повече не се съмнявай,направо сменяй външните карета за предпочитане и двете. :да:

Потребителски аватар
wnaso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wnaso » Нед 25 апр 2010 9:44

" При тръгване с ляв или десен изчуква странно отпред, след което не се чува"
Така както си го обяснил го разбирам че има само едно изпукване а не многократно чукане.Ако е така според мен си за смяна на тампоните с лагера на предни амортисьори.

Потребителски аватар
Nikol99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikol99 » Нед 25 апр 2010 19:07

Благодаря на всички. Предстои ми консултация и с други майстори и ако установим къде е проблема ще пиша.

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Пон 26 апр 2010 9:00

Имам сходен проблем.При навит волан и потегляне има един единствен пукот отпред и не винаги.При техническия преглед този дето гледа отдолу кормилната уредба ми каза имаш за смяна накрайник.
Преди години така имах проблем са такъв накрайник който фабрично бе затегнато съединението ябълковидното и пукаше в общи линии еднократно и страшно - побеля ми главата докато стигна до този извод естествено смених доста неща по предницата без да се оправи изтропването.

Потребителски аватар
Nikol99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikol99 » Съб 05 юни 2010 14:26

Nikol99 написа:Благодаря на всички. Предстои ми консултация и с други майстори и ако установим къде е проблема ще пиша.

Здравейте отново. Проблема с чукането така и не го реших, но направих следното: свалих амортисьора и видях, че тампона е здрав. Този модел имат само тампони на амортисьорите, без лагер, тъй като амортисьора е непотвижен. Второ обърнах си външните карета /лявото в дясно и обратно/, смених биалетката и заден ляв крив носач. Така лявата страна на автомобила е нова. Но уви чукането си остана. Някой ако има предложение моля да сподели. Може ли да е от лагер на главина? да поясня лагера не ромоли.

Потребителски аватар
Nikol99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikol99 » Съб 05 юни 2010 14:28

Забравих да споделя, че са прегледани и всички тампони по двигателя.

Потребителски аватар
Nikol99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikol99 » Съб 26 юни 2010 9:49

Здравейте.След няколко месеца ходене по мъките,мисля, че отстранихме проблема, като смених шенкела. Лагера е бил по-хлабав в гнездото си.При натоварване на колелото, особено при тръгване със ляв или десен завой изпуква /лагера мърда в гнездото си/. Благодаря на всички колеги за дадените съвети.

Върни се в “Дизелови агрегати”