Странно чукане при тръгване на Пасат ТДИ, 110 к.с.
- Nikol99
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Странно чукане при тръгване на Пасат ТДИ, 110 к.с.
Здравейте колеги. Може ли някой да помогне на проблема, който така и не можах да реша? Да не забравя колата е Пасат ТДИ 110 к.с., мотор AFN. Става въпрос за дледното: При тръгване с ляв или десен изчуква странно отпред, след което не се чува. Да поясня смених предни прави носачи и горните леви. Има малко луфт/скърцане в тампона на заден долен ляв носач, но при натиск с щанга не се чува чукане. Колата основно е прегледана, всички тампони, носачи, лагери на колелата, но така и не установихме от къде идва това. Имам съмнение за каре / при тестване на ляв и десен завой с газ, не се чува тракане/ или тампон на омортисьор. Ммоля споделете от къде може да е това гадно чукане, защото вече..............
Re: Странно чукане при тръгване на Пасат ТДИ, 110 к.с.
Като завиеш докрай ляв или десен и тръгнеш ли се чува ? Това ми изглежда като каре . Защото в движение при лек завой и с гас няма да се чува карето. При мен на пълен от място се чува , но в движение -не . А и карето , знаеш , си има едно характерно тракане ... такъв ли е звука ?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
+1 за външно каре ако се чува при тръгване с навит волан
Nikol99 написа:Здравейте колеги. Може ли някой да помогне на проблема, който така и не можах да реша? Да не забравя колата е Пасат ТДИ 110 к.с., мотор AFN. Става въпрос за дледното: При тръгване с ляв или десен изчуква странно отпред, след което не се чува. Да поясня смених предни прави носачи и горните леви. Има малко луфт/скърцане в тампона на заден долен ляв носач, но при натиск с щанга не се чува чукане. Колата основно е прегледана, всички тампони, носачи, лагери на колелата, но така и не установихме от къде идва това. Имам съмнение за каре / при тестване на ляв и десен завой с газ, не се чува тракане/ или тампон на омортисьор. Ммоля споделете от къде може да е това гадно чукане, защото вече..............
Повече не се съмнявай,направо сменяй външните карета за предпочитане и двете.

- wnaso
- Автомобил:
- Двигател:
" При тръгване с ляв или десен изчуква странно отпред, след което не се чува"
Така както си го обяснил го разбирам че има само едно изпукване а не многократно чукане.Ако е така според мен си за смяна на тампоните с лагера на предни амортисьори.
Така както си го обяснил го разбирам че има само едно изпукване а не многократно чукане.Ако е така според мен си за смяна на тампоните с лагера на предни амортисьори.
- Nikol99
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря на всички. Предстои ми консултация и с други майстори и ако установим къде е проблема ще пиша.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам сходен проблем.При навит волан и потегляне има един единствен пукот отпред и не винаги.При техническия преглед този дето гледа отдолу кормилната уредба ми каза имаш за смяна накрайник.
Преди години така имах проблем са такъв накрайник който фабрично бе затегнато съединението ябълковидното и пукаше в общи линии еднократно и страшно - побеля ми главата докато стигна до този извод естествено смених доста неща по предницата без да се оправи изтропването.
Преди години така имах проблем са такъв накрайник който фабрично бе затегнато съединението ябълковидното и пукаше в общи линии еднократно и страшно - побеля ми главата докато стигна до този извод естествено смених доста неща по предницата без да се оправи изтропването.
- Nikol99
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Nikol99 написа:Благодаря на всички. Предстои ми консултация и с други майстори и ако установим къде е проблема ще пиша.
Здравейте отново. Проблема с чукането така и не го реших, но направих следното: свалих амортисьора и видях, че тампона е здрав. Този модел имат само тампони на амортисьорите, без лагер, тъй като амортисьора е непотвижен. Второ обърнах си външните карета /лявото в дясно и обратно/, смених биалетката и заден ляв крив носач. Така лявата страна на автомобила е нова. Но уви чукането си остана. Някой ако има предложение моля да сподели. Може ли да е от лагер на главина? да поясня лагера не ромоли.
- Nikol99
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Забравих да споделя, че са прегледани и всички тампони по двигателя.
- Nikol99
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте.След няколко месеца ходене по мъките,мисля, че отстранихме проблема, като смених шенкела. Лагера е бил по-хлабав в гнездото си.При натоварване на колелото, особено при тръгване със ляв или десен завой изпуква /лагера мърда в гнездото си/. Благодаря на всички колеги за дадените съвети.
Върни се в “Дизелови агрегати”