Подгряващи свещи - развиване - температура?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Подгряващи свещи - развиване - температура?

Мнениеот juve » Пет 23 юли 2010 22:02

Здравейте, намоята кошничка изгоряха 2 подгряващи свещи. Обаче досега не съм сменял на дизел, а много ме наплашиха, че лесно се късат ( освен това като се задълбоча мога да съм много брутално копИле ) и затова питам - свещите при горещ двигател ли се развиват или при студен ? Един казва, че по документи се сваляли студени, друг подгрявал с портативна горелка предварително.. :roll: съвсем се забърках, а искам да съм подготвен поне теоретично... иначе всеки може да death работата.. :012:

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Подгряващи свещи - развиване - температура?

Мнениеот fox_vt » Пет 23 юли 2010 22:24

Аз ги развивах на студен двигател нямаше проблеми може би фатката е на студен двигател да запалиш за няколко минути да загрее главата а свещите да останат по студени и тогава да развиваш.И да знаеш всичко е до късмет ако ще се къса ще се къса.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пет 23 юли 2010 22:35

Малко ме съмнява свещите точно да останат по-студени.... имайки на ум , че с тях започва "топлото" и добрия им контакт с главата.. :wink:

Потребителски аватар
Bewolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bewolf » Съб 24 юли 2010 10:54

Б5 АФН, Сменях ги на топъл двигател и нямаше проблем.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 24 юли 2010 13:06

На моя мотор ги смених профилактично,на студен мотор.Всичко зависи от ключа с който работиш.1 и 2 ги свалям със "звезда-лула"12-останал от инструмента на Ладата,3 и 4 с удължена "вложка 12",удължител 1/4 и малка "врътка" от гедоре.Ако затегне при развиване,върни малко,пръсни с нещо,не проявявай инат.Новите свещи трябва да се навият без усилие докато "легне "уплътнителния" конус,след това притягаш,не прекалявай,около 25-30Nm(2-3кила/м.) са напълно достатъчни.Повече е играчката с гайките на шината,нямам достатъчно словоред за обяснение.. :P

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 25 юли 2010 8:19

Повече е играчката с гайките на шината,нямам достатъчно словоред за обяснение.. :P

mhihi Ако това е проблема - с мед да го намажеш, аз вече я свалих един път при тестовете :screwy ...че и при топъл двигател даже.... сега остава пак ... heavy metal zork

Хах язък за барута! Свещите тръгнаха и се развиха с лекота... нямах обяснение как може това да се получи с кола , която е била карана и ремонтирана в Италия, докато не погледнах свещите които смених - оказаха се оригиналните Беру ... с номер от vw на тях.... дано новите дензо искарат поне половината - ще съм много доволен ....
п.с И аз ги развивах студени.... като ги завивах им сложих медна смазка против запичане.... дано скоро не проверявам върши ли работа както пишат mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”