1з пак проблем с помпата

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
кико пап
Автомобил:
Двигател:

1з пак проблем с помпата

Мнениеот кико пап » Съб 24 юли 2010 15:30

колеги помогнете ,отново свалих помпата на моя пасат 1.9 тди 1з и я почистих (нямаше много гняс) и отново придърпва на ваг кома нищо не показва ,и сега сам на колене :banghead: :banghead: :banghead: незнам какво да правя вече :bowdown моля помогнете :beer

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: пак проблем с помпата на 1з

Мнениеот milmar » Съб 24 юли 2010 23:27

Кажи все пак кое точно чистиш ?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 24 юли 2010 23:51

Ами 1Z,какво се чисти-зъбното колело на помпата..,то няма "умна" дюза,то няма "електрически" педал на газта,то няма дебитомер,турбо...само помпа има с търкало едно.И вътре "гняс",дето я пуска обикновено филтъра,е може ако се кара със зехтин,трансформаторно масло и други деривати от хранително-вкусовата промишленост...
Колега,смени си диагностика,или компа или програмата му са калпави.И избягвай да ровиш по помпата,що пък тъкмо нея нарочи!?Или има неща ,които не споделяш?

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Съб 24 юли 2010 23:56

emo-gar написа:Ами 1Z,какво се чисти-зъбното колело на помпата..,то няма "умна" дюза,то няма "електрически" педал на газта,то няма дебитомер,турбо...само помпа има с търкало едно.....

Е-е-е , стига де mhihi mhihi
Има си всичко до тук , но електрониката е изцяло в компота :D (компа) , а в помпата има само един-два датчика и клапана mhihi .

кико пап
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кико пап » Вто 27 юли 2010 6:59

колеги мисля че всичи знаете какво се чисти на помпата и няма нужда от умни отговори ,в тази помпа няма електроника ,има ел. магнити .и сега се връщам от бургас с голям зор придърпва и това си е а няма грешки :beer

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Вто 27 юли 2010 9:05

По помпата има бая какво да се чисти , не е само електрическия блок със "задвижката" .

Според ВагКома "изплюти" грешки може да няма , но въпреки това някой датчик да не работи като хората - температури , въздушен дебит , педал за газта . Направи лог , има хора във форума , които предполагам с желание ще ти помогнат , но има трябват данни ....

кико пап
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кико пап » Вто 27 юли 2010 10:44

milmar написа:По помпата има бая какво да се чисти , не е само електрическия блок със "задвижката" .

Според ВагКома "изплюти" грешки може да няма , но въпреки това някой датчик да не работи като хората - температури , въздушен дебит , педал за газта . Направи лог , има хора във форума , които предполагам с желание ще ти помогнат , но има трябват данни ....

колега незнам как да направя лог ,но имам чуство че електрическата част се е скапала но незнам коя може педал може датчик ако има някой нека помогне ,ще почерпя :beer :beer :beer

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 27 юли 2010 11:51

Знам как се правят логове,ако искаш обади се или л.с.Може да изскочи нещо! :да:

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 27 юли 2010 22:27

кико пап написа:
milmar написа:По помпата има бая какво да се чисти , не е само електрическия блок със "задвижката" .

колега незнам как да направя лог ,но имам чуство че електрическата част се е скапала но незнам коя може педал може датчик ако има някой нека помогне ,ще почерпя :beer :beer :beer

Отваряй пак помпата и процедурата наново, само че по-бавно и мисли кое как работи. Аз съм го правил сигурно вече 100 пъти и мога да ти кажа, че определено има неща, които първия път не съм ги дооглеждал. Понеже имам и аз един случай такъв с почистен блок и след 1 ден пак същото и коригирах нещата втория път.

Потребителски аватар
HeadshooteR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeadshooteR » Сря 28 юли 2010 11:59

Има ли някакъв по-особен начин за почистването на ел. блок? Или просто развърташ болтовете, отваряш, чистиш, затваряш и палиш?

кико пап
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кико пап » Сря 28 юли 2010 20:58

момци мога само да кажа че процедурата я правих по инструкцията от един френски форум който ми го прати добромирски за което му благодаря ,а и имам претенции че малко разбирам от коли ,и явно е от електриката моля ви по точни отговори :beer

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Чет 29 юли 2010 0:27

кико пап написа:...и явно е от електриката моля ви по точни отговори :beer

И защо да е явно , писал си че от другото разбираш , ама електриката не си споменал mhihi , затова ли те притеснява .
Шегувам се , нямам за цел да те обиждам .

Възможно е задиране/заяждане на муфата спрямо буталцето , може да има луфт в лостчето което движи муфата , т.е. да е поизносено ябалковидното легло , има един един ел. магнитен клапан за предварението с бутало , което завърта гърбичките ....

Върни се в “Дизелови агрегати”