Паразитен шум - 1Z ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Паразитен шум - 1Z ?

Мнениеот fox_vt » Нед 01 авг 2010 13:51

krasio00o написа:
fox_vt написа:На 13 водната помпа се върти от пистовия ремък виж дали ти работи обтегача както и за съосие на всички ролки по пистовия ремък.

Една лека поправка към колегата,пистовия ремък върти динамото и компресора на климатика ако има естествено ,а трапецовидния е за хидравлика и водна помпа.Може да се пробва със сваляне на ремъка на хидравликата и водната помпа и да се запали ,но замалко понеже няма да имаш циркулация на охлаждащата течност.Провери и дали шума неидва някъде от генерацията.

Сигурен ли си в това?Аз за съжаление малко се двоумя дали двигателя ми който по талон е AHU а по табелката на купето е 1Z,но ти гарантирам че трапецовидния ремък е само за хидравликата поради факта че съм сменял водна помпа.Я някой който е сигурен че кара 1з да каже дали трапецовидния върти водната помпа ако може 96 година да е.

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Сря 04 авг 2010 10:59

При мен на AHU-то трапецовидня върти само хидравликата. То си има само една шайба, като изключим тази на коляновия вал, но тя е ясна. А дали на мен водната помпа ми е на пистовия или на ангренажа идея си нямам. Имам една голяма ролка точно над хидравличната помпа, която се върти пистовия ремък, но при положение, че нямам климатик нямам си идея за какво е.

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Сря 04 авг 2010 12:52

ако си с обикновенна ролка на динамото може да е от там.когато я смених с инерционна ми изчезнаха половината шумове от двигателния кош.

Върни се в “Дизелови агрегати”