2.0 TDI Помпа Дюза придърпва при ускорение...
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
2.0 TDI Помпа Дюза придърпва при ускорение...
Здравейте един приятел има пассат B6 2.0 TDI 16v и има следния проблем.Докато е студена колата върви перфектно ускорява нормално, но стигне ли до нормална работна температура около 90 градуса при ускорение почва да придърпва доста и да тресе.Диагностиката с ВАГ-КОМ казва, че всичко е в норма, само 3 от подгревните свещи им била леко завишена работната температура.Може ли от това да е проблема или е другаде, моля за съвети 

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: 2.0 TDI Помпа Дюза придърпва при ускорение...
най-вероятно от "хубава нафта"
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Въздух в системата или лошо захранване с нафта на дюзите. Причината може да е от проблем в клапанчето за пренасочване на обратната нафта върху горивният филтър ( препоръчвам да почнеш от там), после да хвърлиш едно око на тандем помпата, а другото го запази за уплътненията на дюзите ( О-пръстените).
Ако диагностиката е правилна и всичко е в норми, отстава да ти е разбит маховика и от там да идват вибрации и тресене, разибити тампони на двигател
.

- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:Ако диагностиката е правилна и всичко е в норми, отстава да ти е разбит маховика и от там да идват вибрации и тресене, разибити тампони на двигател.
Така, маховика е сменян, тампоните на мотора ако бяха разбите щеше да тресе винаги, колата прави проблема след като загрееее, докато е студена всичко е ОК.И другото нещо е дори като придърпва не губи мощност ускорява добре но просто тресе.
Земете и направете един лог в загряло състояние на 1-ви, 8-ми, 11-ти канал. И един отделен лог в загряло положение на празен ход на 13-ти канал.
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:Земете и направете един лог в загряло състояние на 1-ви, 8-ми, 11-ти канал. И един отделен лог в загряло положение на празен ход на 13-ти канал.
Kолега на какво викаш Лог, че аз не мога да схвана а съм технически що-годе грамотен

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
salamaleikum написа:morfei1 написа:Земете и направете един лог в загряло състояние на 1-ви, 8-ми, 11-ти канал. И един отделен лог в загряло положение на празен ход на 13-ти канал.
Kолега на какво викаш Лог, че аз не мога да схвана а съм технически що-годе грамотен
Чети на воля
http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... f=27&t=301
Вижте и центровка, синхронизация на валове..... неможе всичко да е наред и всичко да е сменено пък да придърпва. Такъв филм няма, нещо ви убягва.
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Ще я видим на ВАГ-КОМ 

- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е отстранен.Кабелите на дюзите не са давали добър контакт. КЛЮЧ
Върни се в “Дизелови агрегати”