Проблем с ГНП Бош

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
logota
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ГНП Бош

Мнениеот logota » Сря 18 авг 2010 13:28

Стар VW пасат 1-ца го карам с олио от 5-6 години.До сега се справях с дребни запушвания от резервоара до помпата,но този път проблема е нов.Колата пали и върви нормално около 1 км.След което започва да не и стига гориво.Оборотите падат и гасне.След около 5 мин отново пали и върви известно време и номера се повтаря.Забелязах че в момента на изгасването връща пяна и въздух от помпата към филтъра.Без това да е свързано с поява на вакум между помпата и резервоара.Майстора ми (който ще отсъства 2 седмици от града) ме посъветва да сменя цедката преди щтуцерите за обратното гориво.Проблема не се реши :( моля помогнете.

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Re: Проблем с ГНП Бош

Мнениеот krasio00o » Сря 18 авг 2010 16:31

Пробвай да караш с отворена капачка на резервоара и дали ще се прояви проблема.

logota
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот logota » Сря 18 авг 2010 19:05

благодаря за мнението.Одушника на резервоара ми работи и за всеки случай махнах гуменото уплътнение на капачката.За да не се уплътни случайно метал в метал нараних със секач гърловината на резервоара.Цедката в резервоара е продухана на обратно,филтъра е чисто нов,така че не се плучава вакум преди помпата.Всичко това го направих последните два дни.Докато работи двигателя мехурчета към помпата не се движат,само чисто гориво.Момента в който започне да губи обороти затриса двигателя и изгасва,изхвърля от помпата към филтъра пяна и въздух.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 18 авг 2010 21:03

По така описаната ситуация,остава да се усъмниш в семеринга под зъбното колело-оттам също може да вкара въздух.Само предположение.
п.с.Ама пък ти с това олио... :banghead: ,е кой ще смазва помпата бре,бащата по едно време се беше захванал да възстанови стара пишеща машина-смазвана с олио...малиии... :screwy -та цяла зима си уплътняваше времето :mrgreen:

Потребителски аватар
dimata_tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimata_tdi » Сря 18 авг 2010 23:31

Отвий щуцера на изхода на помпата(кадето излиза маркуча за обратната нафта) , вътре трябва да има много фина цедка, продухай го с компресор и пробвай. :да:

fen na golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fen na golf » Чет 26 авг 2010 11:59

Здравейте колеги,
и аз съм със същия проблем и сега колата е на сервиз, и ми казват че е от ЕБУ-електрониката и неможе да се оправи- интересува ме дали е така?
И продават ли се тази горната част/ЕБУ/ отделно от помпата?
Ако някой има втора ръка да предложи.

Върни се в “Дизелови агрегати”