Досаден проблем- при палене изпушва.
Досаден проблем- при палене изпушва.
Здравейте колеги, става въпрос за Golf 4 1.9.TDI PD 116к.с. AJM и имам един дразнещ проблем от известно време, който вече много започна да ме дразни и все повече му обръщам внимание! Проблема е че колата при палене(няма значение топъл или студен ДВГ) изпушва един не много голям черен облак и спира, става въпрос за секунди, просто прави "пуф" и спира пушилката! Проблема се появи откакто сложих чипа при Brezel, не казвам че може да е от чипа въпреки че преди него колата не пушеше а сега като понастъпя чади понякога но незнам вече! С него също така ограничихме софтуерно ЕГР-а, възможно ле е да прави тези мизерии от промяната в ЕГР-а? Някой ако има идея помагайте че много ме дразни! Принципно и дебитомера ми каза Brezel че е на път за
незнам дали има връзка но да споделя и за него. Поздрави!

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: Досаден проблем- при палене изпушва.
А вдига ли обороти ? ( имам предвид, като запалиш да се форсира до към 1500 за около 2 сек. и после падат мазно надолу )
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
dobrij написа:Здравейте колеги, става въпрос за Golf 4 1.9.TDI PD 116к.с. AJM и имам един дразнещ проблем от известно време, който вече много започна да ме дразни и все повече му обръщам внимание! Проблема е че колата при палене(няма значение топъл или студен ДВГ) изпушва един не много голям черен облак и спира, става въпрос за секунди, просто прави "пуф" и спира пушилката! Проблема се появи откакто сложих чипа при Brezel, не казвам че може да е от чипа въпреки че преди него колата не пушеше а сега като понастъпя чади понякога но незнам вече! С него също така ограничихме софтуерно ЕГР-а, възможно ле е да прави тези мизерии от промяната в ЕГР-а? Някой ако има идея помагайте че много ме дразни! Принципно и дебитомера ми каза Brezel че е на път занезнам дали има връзка но да споделя и за него. Поздрави!
Защо не се обърнеш към Брезел,мисля че човека ше обясни нормално всичко...И да ти кажа на мойте приятели се получава същото,като палят се чува един плътен звук и облак отзаде,така че не си само ти...
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
и аз почти всички чипнати дизели ,които съм виждал също изпушват...
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
И моят го прави, но не му обръщам внимание.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И моята е с чип от Брезел и същия двигател, но не изпушва при палене. Явно има друга причина. А в движение при настъпване е нормално да кади, ама има и друго "странично" явление - върви доста повечко от стоковите 

Обороти не вдига, работи напълно нормално! Обаждах му се след консатирането на въпросния проблем и той каза че няма идея и не би трябвало да има общо с чипа защото той е пипал след 1750 об/мин. но пък и оправи софтуера за топлия старт. Моето съмнение е дали не е от ограничения ЕГР от който също така след като загрее колата на празен ход започна да ми свисти повече турбината! Друго което се сещам, но малко вероятно е че с по-голямото налягане на турбото породено от чипа започна да подръпва повечко масълце от тръбичката на картерните газове в въздуховода към охлюва и да изгаря масълцето останало там при палене!?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dobrij написа:Обороти не вдига, работи напълно нормално! Обаждах му се след консатирането на въпросния проблем и той каза че няма идея и не би трябвало да има общо с чипа защото той е пипал след 1750 об/мин. но пък и оправи софтуера за топлия старт. Моето съмнение е дали не е от ограничения ЕГР от който също така след като загрее колата на празен ход започна да ми свисти повече турбината! Друго което се сещам, но малко вероятно е че с по-голямото налягане на турбото породено от чипа започна да подръпва повечко масълце от тръбичката на картерните газове в въздуховода към охлюва и да изгаря масълцето останало там при палене!?
Това ти е отговора на въпроса. При някой след оправянето на топлият старт има леко изпушване. Няма място за притесняване.
Има доста по-нови коли и с оригинален софт изпушват при палене.
Andonov написа:dobrij написа:Обороти не вдига, работи напълно нормално! Обаждах му се след консатирането на въпросния проблем и той каза че няма идея и не би трябвало да има общо с чипа защото той е пипал след 1750 об/мин. но пък и оправи софтуера за топлия старт. Моето съмнение е дали не е от ограничения ЕГР от който също така след като загрее колата на празен ход започна да ми свисти повече турбината! Друго което се сещам, но малко вероятно е че с по-голямото налягане на турбото породено от чипа започна да подръпва повечко масълце от тръбичката на картерните газове в въздуховода към охлюва и да изгаря масълцето останало там при палене!?
Това ти е отговора на въпроса. При някой след оправянето на топлият старт има леко изпушване. Няма място за притесняване.
Има доста по-нови коли и с оригинален софт изпушват при палене.
Добре де но защо изпушва и при студен старт?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Брезел само знае до къде е барал в горивната карта но едва ли е правил корекция и при студен старт.
Върни се в “Дизелови агрегати”