Проблем при палене!
- Vask0
- Автомобил: VW Arteon
- Двигател: CUAA
Проблем при палене!
Колеги здравейте!Имам следния проблем.Появява се като стане по-студено.значи да кажеме днеска е студено и не си карам колата.утре сутринта тръгвам да паля, ама от първия път не пали.подгрявам пак и този път пали без проблем..откакво може да е това?може ли някой от свещите ми да са дали фира?Мерси предварително!Говорим за колата от гаража!
- Branimir.Krastev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем при палене!
най-вероятно в свещите е проблема
- Vask0
Branimir.Krastev написа:най-вероятно в свещите е проблема
ясно.. а как мога да разбера дали са се прецакли?с диагностика или?и скъпи ли са тези свещи?
-
- Автомобил:
- Двигател:
с най обикновен кабел колега,слагаш единия краи на + на акумолатора а другия на всякаа една свещ,ако има искри занчи свеща работи,ако няма смяна с нова,която е около 30лв на Беру има и други марки.поздрави
- Vask0
milenski75 написа:с най обикновен кабел колега,слагаш единия краи на + на акумолатора а другия на всякаа една свещ,ако има искри занчи свеща работи,ако няма смяна с нова,която е около 30лв на Беру има и други марки.поздрави
благодарско колега

- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
абе има някой свещи дето загряват по бавно да не вземеш да хвърлиш здравите 

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Ами каде се намират тея гадни свещи ???
- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Да използвам темата на колегата: при мен при първо палене на студено отначало стартера се завърта по-бавно и часовника се нулира. Колата си пали де, но това леко ме притеснява. Акумулатор?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=79819prostakel написа:Ами каде се намират тея гадни свещи ???
JaDaWiN написа:Да използвам темата на колегата: при мен при първо палене на студено отначало стартера се завърта по-бавно и часовника се нулира. Колата си пали де, но това леко ме притеснява. Акумулатор?
...или стартер. Аз имах същия проблем при палене, но не се проявяваше всеки път. В смисъл, че един път си завърташе перфектно, а друг много бавно и всички лампи по таблото за момент изгасваха докато се наеме за завърти като хората. И го правеше и на студен и на загрял мотор. Разминах се с помяна на четки с четкодържател и бубината на стартера. Ако ти прави мизерии всеки път- акумулатор, ако е от време на време- стартер.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
the_tupan написа:JaDaWiN написа:Да използвам темата на колегата: при мен при първо палене на студено отначало стартера се завърта по-бавно и часовника се нулира. Колата си пали де, но това леко ме притеснява. Акумулатор?
...или стартер. Аз имах същия проблем при палене, но не се проявяваше всеки път. В смисъл, че един път си завърташе перфектно, а друг много бавно и всички лампи по таблото за момент изгасваха докато се наеме за завърти като хората. И го правеше и на студен и на загрял мотор. Разминах се с помяна на четки с четкодържател и бубината на стартера. Ако ти прави мизерии всеки път- акумулатор, ако е от време на време- стартер.
Точно и при мене се оказа че от четките са останали само пружинките

- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
fox_vt написа:the_tupan написа:JaDaWiN написа:Да използвам темата на колегата: при мен при първо палене на студено отначало стартера се завърта по-бавно и часовника се нулира. Колата си пали де, но това леко ме притеснява. Акумулатор?
Точно и при мене се оказа че от четките са останали само пружинкитено за 50 левчета вече 2 година е косъм
То и чат пат припищява бендикса... Ще трябва ремонт. Мерси, колеги!
Върни се в “Дизелови агрегати”