Масло от сервиз Супердизел София на околовръсното?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Sergio
Автомобил:
Двигател:

Масло от сервиз Супердизел София на околовръсното?

Мнениеот Sergio » Чет 14 окт 2010 15:42

Здравейте колеги
Исках да Ви попитам дали имате някакви намблюдения за този сервиз на околовръсното който се казва Супердизел на Бош.

Видях че предлагат само части на Бош и масла на Кастрол. Частите със сигурност са оригинални но маслото....?

1. Въпроса ми е следният: дали тези масла са оригинални, защото ми казаха че са в бидони(варели) (в големи количества) и при евентулана смяна на масло труда е без пари? Тоест не предлагат в туби по 4л или по 5л
Питам защото ми ми предстои смяна на масло.

2. Имам и друг въпрос който сигурно е коментиран хиляди пъти. Маслата на ARAL дали са по добри от на Кастрол? Карам Пасар Б5 АФН мотор 277000км

Последна промяна от gr_kanev на Пет 15 окт 2010 19:13, променено общо 5 пъти.
Причина: Какъв модел ви е Пасата - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Re: Масло от сервиз Супердизел София на околовръсното?

Мнениеот Kalin72 » Чет 14 окт 2010 16:27

За маслата на Арал мога да гарантирам, че са добри, оригинални немски масла. Само с такова карам, 45К км на старата Октавия (продадена) и 84К км на Кади-то.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 14 окт 2010 22:31

Кастрол е по-добро от Арал. Най-важното е, независимо какво масло вземаш, да отговаря на стандарта на VW за твоя двигател. Ако кастрола е оригинален, вземи от него. А и тук във форума се продава масло Кастрол на добри цени, така че можеш да вземеш и от там.

Потребителски аватар
Sergio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sergio » Пет 15 окт 2010 11:59

Сегашното ми миасло е от форума(Кастрол магнатек дизел 10-40). От Влади мисля че беше момчето от Пловдив.От както го сложих ми се разлопа колата,започна да работи по шумно.Явно не го хареса това малко. Не твърдя с нищо, че маслото на момчето е менте, да не се засяга.

Та въпросъ ми е следният: Дали в Супердизел Бош (на околовръсното в София) маслото Кастрол е оригинално.Казаха че са във варели и нямат туби по 4 или 5 литра.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 15 окт 2010 13:42

Sergio написа:Сегашното ми миасло е от форума(Кастрол магнатек дизел 10-40). От Влади мисля че беше момчето от Пловдив.От както го сложих ми се разлопа колата,започна да работи по шумно.Явно не го хареса това малко. Не твърдя с нищо, че маслото на момчето е менте, да не се засяга.

Та въпросъ ми е следният: Дали в Супердизел Бош (на околовръсното в София) маслото Кастрол е оригинално.Казаха че са във варели и нямат туби по 4 или 5 литра.
никой не може да ти каже или докаже какво има във варелите ако искаш оригинално си вземи от Мотубул моето е от тях вече 5000км нямам проблеми

Потребителски аватар
Sergio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sergio » Пет 15 окт 2010 13:57

tdi fen написа:
Sergio написа:Сегашното ми миасло е от форума(Кастрол магнатек дизел 10-40). От Влади мисля че беше момчето от Пловдив.От както го сложих ми се разлопа колата,започна да работи по шумно.Явно не го хареса това малко. Не твърдя с нищо, че маслото на момчето е менте, да не се засяга.

никой не може да ти каже или докаже какво има във варелите ако искаш оригинално си вземи от Мотубул моето е от тях вече 5000км нямам проблеми

Видях че имат 2 адреса. От кой, от двата мога да си купя маслото?

Върни се в “Дизелови агрегати”