Трудно палене след припалване-решено
- Rqhovo
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1Y 1991
- Контакти:
Трудно палене след припалване-решено
Значи колата е пасат б3 1.9д 1Y е кода.Колата се кара само петък,събота и неделя,тъй като през седмицата карам служебна.Имам навик да си я припалвам веднъж седмично в сряда, да поработи окло5-6 мин. и после я гася.В петък сядам и решавам да запаля и пали обаче върти повече от колкото друг път,а иначе пали от четвърт оборот,а и понякога пали от втория-третия път.Направих експеримент и нея припалих миналата сряда и в петък запали само с чукването на ключа.Консултирах се с един приятел дето работи в сервиз и той каза като за начало да сменя горивния филтър.Иначе той е на около 5хил.км.Затова питам и вас за мнение.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: Трудно палене след припалване
Колега...вземи я покарай малко тая кола...само с припалване нестава..трябва и каране и тогава виж дали пак ще ти прави тоя проблем....поиздухай я малко на прав път 

- Rqhovo
- Контакти:
Е аз нали съм казал ,че я карам.Като карам разбирай около 150км всяка седмица извънградско.
Rqhovo написа:Имам навик да си я припалвам веднъж седмично в сряда, да поработи окло5-6 мин. и после я гася.
И защо я припалваш всяка седмица в сряда - за изразходване на излишното гориво, или по друга причина?

- Rqhovo
- Контакти:
Просто зимата заради студа си я припалвах и така си и остана.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Rqhovo написа:Значи колата е пасат б3 1.9д 1Y е кода.Колата се кара само петък,събота и неделя,тъй като през седмицата карам служебна.Имам навик да си я припалвам веднъж седмично в сряда, да поработи окло5-6 мин. и после я гася.В петък сядам и решавам да запаля и пали обаче върти повече от колкото друг път,а иначе пали от четвърт оборот,а и понякога пали от втория-третия път.Направих експеримент и нея припалих миналата сряда и в петък запали само с чукването на ключа.Консултирах се с един приятел дето работи в сервиз и той каза като за начало да сменя горивния филтър.Иначе той е на около 5хил.км.Затова питам и вас за мнение.
Не я припалвай сряда-за 5мин не може да зареди акумулатора талкова,колкото си го разредил от стартовия ток на стартера(иска си поне 20-30 мин работа -зависи от температурата и състоянието).Това също показва,че акумулатора не ти е първа младост.

- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен проблемът е в свещите. Смени ги.
- Rqhovo
- Контакти:
Той акумулатора е на 3години от както аз я карам,а немеца колко е карал не се знае.А свещите и те са си за смяна като ги сменя ще пиша резултата.
- Rqhovo
- Контакти:
Re: Трудно палене след припалване-Решено
След смяна на маркучите за обратната нафта и проблема изчезна.Тези маркучета бяха доста напукани сега вече всичко е ок. 

Върни се в “Дизелови агрегати”