въпрос за температура на 1Z
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
въпрос за температура на 1Z
Колеги проблема ми е следния.Става въпрос за мк3 1з ,двигателя си загрява включва си перката(проверено с тестер) ,но показанията на таблото със стария датчик непревишаваха 85 градуса.Реших да го сменя купих нов с него още по зле немърда от 80 нагоре.Стария ми датчик е черен с жълт пръстен,а новия е черен със син пръстен.Дали от магазина са ми дали грешен да отида да търся с жълт пръстен или може би имам проблем с таблото.Възможно ли е да се коригира стрелката на температура в таблото по някакъв начин?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: въпрос за температура на 1Z
И на мойта датчика е със жълт пръстен,ако таблото ти е VDO и стрелките са със биметални пластини може да се регулират,но трябва да забележиш със ваг ком например от студена кола докато загрее кога точно ( на каква температура)стрелката спира да се качва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Привет пассатайии. Проблема не е нито във вашите табла, нито във вашите биметални пластинки. Просто сте си купили менте датчици за температура. От 8 години карам пассат. Купувам части само от едно единствено мяасто и проблеми никога не съм имал. Магазина се казва "Авто Хит" на бул. "Христо Ботев" срещу училището. В момента визитката ми е на бачкането. Утр вечер ще ви дам номера на тел. и мобилен също на магазина. Части се купува само стещу паспорт на автомобила. Ако имате оригинална сервизна книжка си преснимайте първа страница или пък голямия талон, макар, че могат и от кат да допуснат грешки. В магазина знаяат какво да си гледат и по съответния номер на рама, купе и двигател да дадът правилната част. Е доста години пазарува, на мен с отступка ми ги дават частите, но в началоти си плащах като поп. Но сега се познаваме и си правиме услуги. Всички са любезни и винаги ще ти предоставйат информация за проблема.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
И човека да дойде от варна да си купи качествен датчик ли

- krasio00o

- krasio00o
Днес си напълних казанчето на антифирза до макс. и стрелката почна да показва 90 градуса сигорно ще ме помислите за
,но е така противно на всякаква логика.Един приятел ме посъветва да го направя защотото той е забелязал на неговия пасат,че не му отичта точна температура когато нивото на антифирза не е на макс.Странна работа на някой случвало ли му се е такова нещо?

Върни се в “Дизелови агрегати”