Б5 99 AFN как да обезвъздуша охладителната система
-
- Автомобил:
- Двигател:
Б5 99 AFN как да обезвъздуша охладителната система
сменях си антифриза от зелен с червен и ме интересува как да обезвъздуша системата струва ми се че има въздух останал защото май не ми отваря големия кръг маркуча от доло който излиза от радиатора стои студен може и да се повтарям с тази тема но не намерих нищо конкретно за дизел предварително се извинявам ако се повтарям става въпрос за пасат 1.9 тди афн 1999г. 110 кс.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: как да обезвъздуша печката
би трябвало да се самообезваздуши сама ... покарай малко
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
На капачката на разширителния съд има клапан за автоматично обезвъздушаване. Ако той си работи нормално сама ще се обезвъздуши. Карай и си свиркай 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На старата кола бях чел палиш и оставяш отворена капачката и чакаш да се включи 2 пъти перката,вярно беше бензин де,но и на 1Z,като сменях антифриза го направих по тази ситема и няма проблем.Само дето се чака доста докато загрее и големи кръг,че да включи перката де.Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
По упътване е след като се запали се оставя разхлабена капачката и се поддържат 1500 оборота докато отвори термостата - около 80 градуса. След това се затяга капачката и се оставя на празен ход докато ти включат перките и си готов.
Колега извинявай че се намесвам ама нито термостат отваря на 80, нито пише такова нещо в упътването. Това което пише е да се подържат 2000 оборота в продължение на 3 минути, което със сигурност не работи при ТДИ. Ще ти извадя точният текст от елсата довечера. А ако термостатът ти отваря на 80 по добре го смени с нов.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Просто не трябваше да се намесваш, вместо да се извиняваш. Как по стрелката на таблото да засече точно 87 градуса и има ли нужда?? Или обезвъздушаване в елсата пише, че се прави с Ваг-ком? За моя термостат не бери грижа, при мен всичко се сменя на момента щом не работи както трябва. Като обезвъздушиш толкова коли колкото аз съм, можеш да ме поправяш.
Re: Как да обезвъздуша охладителната система на печката
Повечето "нови" автомобили след 97г. показват 90 градуса на таблото, когато температурата на антифриза е в интервала 75-95 за горната граница не съм съвсем сигурен. Обезвъздушаването става само,ако всичко е наред. 

- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
Re: Как да обезвъздуша охладителната система на печката
Сама трябва да се обезвъздушава - аз вчера го точих и след това налях - запалих я и изчаках малко като и доливах и сама се обезвъздуши 

Върни се в “Дизелови агрегати”