Какви съвети ще ми дадете за Golf5 2.0 TDI 2004г.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какви съвети ще ми дадете за Golf5 2.0 TDI 2004г.
2006 из4истват много от фабри4ните дефекти при 2.0 тди16v
niks76 е много прав и ако много държиш на 2,0тди гледай да е от Германия с 8 винтиловия мотор.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:2006 из4истват много от фабри4ните дефекти при 2.0 тди16v
Кои много дефекти изчистват ?
Този вече е с DPF филтър и по-добре недей.kiki1 написа:niks76 е много прав и ако много държиш на 2,0тди гледай да е от Германия с 8 винтиловия мотор.
vasko__2 написа:niks76 написа:2006 из4истват много от фабри4ните дефекти при 2.0 тди16v
Кои много дефекти изчистват ?Този вече е с DPF филтър и по-добре недей.kiki1 написа:niks76 е много прав и ако много държиш на 2,0тди гледай да е от Германия с 8 винтиловия мотор.
DPF-a вече се премахва много успешно

-
- Автомобил:
- Двигател:
А може ли да ми поясните какво е DPF филтър?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Diesel Partikel Filter или казано на български език Филтър за твърди частици, който се монтира при дизеловите двигатели за изгаряне на твърди частици и по този начин подобряване на екологичните показатели на отработените газове и попадане в по-висока екологична норма (Евро 5 например).
При VW работят на принципа на високата температура с добавяне на допълнително нафта за изгарянето им, без доливане на специални течности, с които да работи самият филтър. Някои хора смятат, че наличието на такъв филтър е проблем, но това изцяло зависи от режимът, в който се управлява конкретният автомобил, вида на горивото и т.н.
При VW работят на принципа на високата температура с добавяне на допълнително нафта за изгарянето им, без доливане на специални течности, с които да работи самият филтър. Някои хора смятат, че наличието на такъв филтър е проблем, но това изцяло зависи от режимът, в който се управлява конкретният автомобил, вида на горивото и т.н.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
dobrin написа:Diesel Partikel Filter Някои хора смятат, че наличието на такъв филтър е проблем, но това изцяло зависи от режимът, в който се управлява конкретният автомобил, вида на горивото и т.н.
Абе масово хората реват от тия филтри па не знам,на приятел с Форд Куга му се размига лампата на 50 000 /но с изтекла гаранция/ пробва с "издухване" спря за малко и пак почна а в сервиза само за здравей го почват с 250 за датчик а ако се окажело че не е той.....да не казвам колко искат за смяна на тая екологична тъпотия

- Deo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има доста теми вече с проблемите по 5ците, така че поразгледай и ще добиеш представа за какво става въпрос. Не е никак страшно 
Каквото и да си говориме все пак щом е кола 2ра ръка всичко опира до късмет. Каквато кола и да вземеш, все ще вадиш по нея, така че моя съвет е да взимаш такава, която ти харесва.
Успех!

Каквото и да си говориме все пак щом е кола 2ра ръка всичко опира до късмет. Каквато кола и да вземеш, все ще вадиш по нея, така че моя съвет е да взимаш такава, която ти харесва.
Успех!
Последно избутана от sa60_89 на Сря 02 ное 2011 14:16.
Върни се в “Дизелови агрегати”