Придърпване при потегляне - РЕШЕНО
Re: Придърпване при потегляне
Настройките на помпата не съм ги правил аз, защото както съм написал по-горе не смея да бъркам там. С помпата се занимава човек, който е представител на kombito_tdi, работи с неговите продукти и си личи, че си разбира от работата. Чука беше необходим за да се вдигнат хардуерно милиграните на празен ход чрез леко почукване по помпата. Явно целта на форума вече не е взаимопомощ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Връщаш се при човека на Комбито и му казваш да си свърши работата както трябва ако знае как и ако може, като иска да му звъни и да го пита, като не да ти връща парите. Не случайно писах в темата, че трябва да се отвори капака на помпата. Тия помпи всеки втори ги пипа, ама нищо не разбират. Тая миризма на икарус сутрин я имат почти всички без катализатор, но може да се сведе до минимум, да не кажа "да мирише на парфюм". Отделно че няма да пуши нищо и ще върви по-добре.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При условие, че по автомобилът ти са правени редица промени, различни от серийните настройки, няма как ние да хвърляме боб, за да разберем кой какво е правил. Този, който е правил промените, да ги оправя, ако трябва всичко да се върне в изходно положение.
Колеги, проблемът с придърпването при потегляне е решен на 100%. След допълнителна консултация с колегата @zinoto (за което съм му много благодарен) и последващи настройки на помпата придърпването намаля,но така и не изчезна напълно. В крайна сметка при мен проблема се казваше тампони на мотора. Преди два дни и след 3 часова борба бяха сменени всичките и последните две сутрини потеглям без да вибрирам.
Двата задни тампона бяха тотално аут като единия беше изтървал маслото, а предния беше доста смачкан. Единственото, което ме караше да си мисля, че са заминали тампоните беше усещането за леко залюляване на мотора при тръгване с малко повече газ. Вибрации на празен ход и при гасене на мотора не съм имал никога. Марката на която заложих е Febi...уж е добра, но ще видим колко ще кара.

Върни се в “Дизелови агрегати”