Малко въпроси относно Джийп-че с Фолцвагенов дизелов двигате

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Cloud_bg
Автомобил:
Двигател:

Малко въпроси относно Джийп-че с Фолцвагенов дизелов двигате

Мнениеот Cloud_bg » Чет 13 яну 2011 11:09

Здравейте.
Реших да пиша във вашия форум, понеже карам кола с двигател от VW груп:)
Собственик съм на Джийп Компас 2007 2.0ЦРД/140 коня.
Въпреки обозначението ЦРД, доколкото съм чел двигателя е така противоречивия помпа-дюза. В който, като цяло нямало нищо лошо, стига да не се счупи, защото ремонта струвал майка си и баща си:)
Въпроса е, че мен ми се иска вече малко повече мощност и имам желанието да направя модификации, та затова съм тук да попитам разбирачите.
1. Вече инсталирах панелен спортен филтър К&Н на мястото на стандартния. Карам с него вече 2000-3000 километра, не усещам никаква разлика, но не съм и очаквал нещо кой знае какво. Въпроса ми е - полезен ли е за двигателя (не съм го омаслявал) Понеже из нет-а отново чета противоречиви мнения. Едни казват, че е добре, колата засмуквала повече въздух и оптимизирала горивния процес. Други казват, че е зле понеже пропускал прашинки и съкращава живота на двигателя. Аз лични го взех, за да не се налага през 15000км да си търся нов, а да си пера този.
2. Иска ми се да направя чип тунинг. Това ще навреди ли на този помпа-дюза двигател? В смисъл може ли да има някакъв негативен ефект?
А струва ли си самия чип тунинг или е кьорфишек?
Гледах оферта от сайта digitaltuning.bg където след манипулацията, дават разликат от +30 конски сили на цена от 740 лева, което не ми се струва крайно зле.

Въпросите може да ви се струват смешни, но аз съм малко лаик по тази тема и затова се надявам тук да получа компетента информация.

Благодаря предварително:)

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Re: Малко въпроси относно Джийп-че с Фолцвагенов дизелов двигате

Мнениеот Kalin72 » Чет 13 яну 2011 13:05

Относно въздушния филтър, защо го сменяш на 15К км? АКо не караш 100% градско или в запрашена обстановка по къра, е излишна тази смяна, прави го на 40К км, както е предписанието на производителя.
Аз лично не бих сложил друг филтър, освен този, препоръчан от производителя на колата.
Чип тунинг...може би си струва,ако търсиш повече мощност и малко по-добра икономичност, но ако те задоволява сегашното положение, не го прави, колкото повече се пипа, особено от знайни и незнайни, толкова повече проблеми след време :)

milenski75
Автомобил:
Двигател:

Re: Малко въпроси относно Джийп-че с Фолцвагенов дизелов двигате

Мнениеот milenski75 » Чет 13 яну 2011 15:38

Върни се в “Дизелови агрегати”