свещите не подгряват
- perfekt
- Автомобил:
- Двигател:
свещите не подгряват
Привет колеги.Имам следният проблем с GOLF 3/95 дизел: Беше изгоряло релето дето пуска ток на свещите(най долу вляво на бушонното табло мисля че 104 е номера му).След смяната с ново се появи друг проблем! Не всеки път като подам контакт въпросното реле се включва (мотора е студен) , забелязах че и контролната лампа на таблото не светва когато не е зацепило релето (явно управлението е едно и за двете неща).Интересува ме каде се намира блока за управление на предпусково подгряване (явно проблема е там).Моля ако някой колега е имал подобен случай , нека да сподели.Благодаря предварително
Последна промяна от perfekt на Пон 26 ное 2007 11:00, променено общо 2 пъти.
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- perfekt
- Автомобил:
- Двигател:
Благодарско колега ама от позиция 13 до 24 няма нито едно реле.Има само едно голямо (горе вляво и е голямо колкото 2 обикновени залепени едно за друго ,номера е 120) , което мисля да е за комфорт модула (защото е с външна букса и проводниците към него са много тънки и се виждат). Друга идея? Ако може някой да помогне със схема ще бъда много благодарен
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
perfekt написа: Няма фабрична аларма и няма комп. на запалването.Помпата е обикновена с ръчен обогатител 1.9TD
е ако имаше комп щеше да си маи пьрвия с такьв

според боба които хвьрлих набьрзо ти требе жокер''помощ от приятел" смени релето с такова от приятел за проба мисля че там е проблема .онова двоиното
.п.п винаги има опция и "ами ако греши"
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- yodacorp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: свещите не подгряват
да повдигна темата, че имам подобен казус.
не подгряват свещите, не свети "реотана". не цъкат релета...само дето и релета няма
на питата има едно реле на последния ред най-вдясно. според датата - то е за подгрева. работи си, с номер 53.
с принудително даване на ток към свещите колата пали лесно. иначе хич, особено на студено сутрин.
проследявам кабелите и се оказва, че каквото и да се случва - се случва вътре в таблото.
някакви идеи?
голф 3, 1.9 дизел, 1994 няма турбина.
не подгряват свещите, не свети "реотана". не цъкат релета...само дето и релета няма

на питата има едно реле на последния ред най-вдясно. според датата - то е за подгрева. работи си, с номер 53.

с принудително даване на ток към свещите колата пали лесно. иначе хич, особено на студено сутрин.
проследявам кабелите и се оказва, че каквото и да се случва - се случва вътре в таблото.
някакви идеи?
голф 3, 1.9 дизел, 1994 няма турбина.
Върни се в “Дизелови агрегати”