Последствия от неработещи свещи за подгряване ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Последствия от неработещи свещи за подгряване ?
2008 година ,като новобранец в дизеловите агрегати реших да меря свещи на подгрева на антифриза и така и така се бях разхвърлял премерих и тези на запалването,само 1 имаше здрава на "умната" дюза.Останах учуден че при -6,7 колата палеше не на четвърт,но не искаше и много въртене(акуто май излезе добро).Последва покупка на 4 свещи и паленето се подобри.Та мисълта ми е че сигурно съм карал колата така поне 2 месеца,след смяната до ден днешен проблеми няма.Мотора е 1Z.Успехи!
-
- Автомобил:
- Двигател:
няма смисъл да подгрявате по няколко пъти те свещите си подгряват и след запалването на двигателя, при мен си пали от рас лампичката си я изчакайте , и чакайте да изключи релето и тогава въртете смело
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
loshiqa написа:няма смисъл да подгрявате по няколко пъти те свещите си подгряват и след запалването на двигателя, при мен си пали от рас лампичката си я изчакайте , и чакайте да изключи релето и тогава въртете смело
При по-студено е добре да подгрееш два пъти да стоплиш електролита на акумулатора или да включиш фаровете за 10 сек. все тая има ефект. иначе завърта едвам акумулатора(ако е на годинки).
Поздрави.
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
loshiqa написа:няма смисъл да подгрявате по няколко пъти те свещите си подгряват и след запалването на двигателя, при мен си пали от рас лампичката си я изчакайте , и чакайте да изключи релето и тогава въртете смело
Противоречиш си - хем греели след като започнеш да въртиш, хем да чакат да цъкне релето - нали като цъкне релето изключват свещите и няма да греят като въртиш стартера, което е по-лошо.
С други думи - веднага като изгасне лампата въртете, за да използвате и греенето по време на палене. А релето изключва, ако не завъртиш в случай че си решил да не палиш, но си оставил ключа завътян.
2 пъти подгряване - само ако някой е устанвил, че пали по-добре. Ако си пали и с едно защо да хабиш свещи и акумулатор. 7-8 секунди подгряване достатъчно възбуждат акумулатора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На въпроса - първичния по темата.Не съм мерил свещите си но доста често се обърквам и паля дизела все едно е бензинка - въобще не изчаквам подгряването на свещите по някога го правя и нарочно но много рядко 4-5 сек. и мотора е стартирал без никакво изчакване.Влизам въртя директно.Ако подгрея и изчакам индикаторната лампа да угасне 0,5-1 сек. макс. а ако изчакам да цъкне релето за подгрева малко по средата на двата резултата които написах по горе.
Мисля че нищо няма да му стане на мотора и на никоя друга система докато си оправиш свещите.
Мисля че нищо няма да му стане на мотора и на никоя друга система докато си оправиш свещите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
не съм казал ,че разбирам ,но знам ,че лампата е само за сигнал вярно е през зимата свети по дълго време но по добре е да си изчакаш релето и тогава въртиш аз така правя и така съм чул и нямах запъвания на - 23-24 пали си от рас докато на по висока температура на около -10 изчаках само лампата и не оспя да зацепи веднага а чак след като повъртя малко стартера
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега същия проблем имам и аз много ще съм ти благодарен ако ми кажеш какво направи и защо и на мен ми мига датчика за маслото дали защото е фалшиво поне моето е такова 

- edit0r
- Автомобил:
- Двигател:
И аз го имам но никакво развитие!
Също провери стартера дали добре върти,релето на севщите и дали има прекъснат кабел към свещите.
Също провери стартера дали добре върти,релето на севщите и дали има прекъснат кабел към свещите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз днес ходих и две свещи бяха здали багажа дано да е това мерси за отговора чао безаварийно каране
- edit0r
- Автомобил:
- Двигател:
Пиши дали има проблеми след смяната на свещите!?
Върни се в “Дизелови агрегати”