Здравейте! Като за начало искам да кажа, че съм начинаещ спрямо колите и не разбирам кой знае колко. Имам следните 2 проблема. 1вият е свързан с едно потракване на предна лява гума или околко нея когато минавам през неравен път (особено се чува при преминаване по павета). Нещо от сорта на шевна машина(силно казано). Имаше нужда от смяна на горе носач, но проблема си остана и след смяната. Майсторът, при когото бях не можа да установи проблема. За 2рият проблем. Колата я имам от 1 година, но не я карам кой знае колко ( изминал съм около 10 хил. км.). Днес проверих нивото на маслото и се оказа че е почти празно, за което сам съм си виновен (обаче ме бяха посъветвали по-рано да го сменям точно на около 10хил км., но може би е множко). Проблемаът не е в липсата на масло а друг - около капачката на маслото (гарнитурата - не съм сигурен за термина) има масло. Преди 4-5 месеца пак имаше масло около капачката и ходих да ми сменят гарнитурата. Сега пак е същото. Извинявам се пак, за недоброто обяснение, но все още имам много да уча за колите. Мерси на всички.
П.С. в най-скоро време(може би сряда) ще отида на сервиз да я видят

Пролем с пасат б5 97г. 1.9тди 110к афн
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пролем с пасат б5 97г. 1.9тди 110к афн
Заслушал ли си се това притракване на завой усилва ли се, усилва ли се при дадена скорост на каране? Майсторът ти изключи ли всички варианти - каре, лагер и тем подобни. ако се засилва шумът при завой, има вариант да е каре.
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
я махни пласмасовия капак дето е отгоре с надписа тди и забърши маслото за да видиш от къде точно ти пропуска масло щото може и от картерните газове да омаслява така те се намират най-отгоре
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Колегата и аз го имам това дрънчене и не мога да го хвана от къде е. Не е тракане като от каре а по скоро е като някаква ламаринка но немога да го намеря. И при мен само по паваж се проявява пущината.
-
- Автомобил:
- Двигател:
penko_pulev написа:Колегата и аз го имам това дрънчене и не мога да го хвана от къде е. Не е тракане като от каре а по скоро е като някаква ламаринка но немога да го намеря. И при мен само по паваж се проявява пущината.
Пробвайте телчетат на накладките има голям шанс да е от тях.
Върни се в “Дизелови агрегати”