здравейте имам проблем с поло 1.9 дизел 98 година ужасен шум

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
blendi90
Автомобил:
Двигател:

здравейте имам проблем с поло 1.9 дизел 98 година ужасен шум

Мнениеот blendi90 » Нед 06 фев 2011 17:45

здравейте имам проблем с полото сии 1.9 дизел 98 година имах ужасен шум под капака при двигателя казаха ми че е водната помпа и обслужваш ремак .. след като я сменихх шума продължи , като давам газ ии без газ на 1 място шума е катооо все едно режеш двигателя с трион ... после смениха ми алтернатора незанйно защоо , семеригни , ролка на ангренажния ремакк и всичко се оправи но за 1 ден след това отново започна шума ужасен е ии искам да ми помогнете ако можее налях доста пари и още нищо ... незнамм къде да пратя съобщението затоваа да ме извините днес се регистрирах и форума е много добър ,много се надявам да ми помогнете

gareto_
Автомобил:
Двигател:

Re: здравейте имам проблем с поло 1.9 дизел 98 година ужасен шум

Мнениеот gareto_ » Сря 09 фев 2011 20:17

Брадчед виж да нети е много стегнат ангренажния ремък.Като е много стегнат има лек шум.Но ако е голям шума не е той.Имаш ли климатик?Възможно е да ти е заминал лагера на компресора той издава много гаден звук.Провери го и пиши дали е той много е вероятно да е здал багажа.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Сря 09 фев 2011 21:28

Откачи ремъка на алтернатора и виж дали пак ще шуми.Ако спре завърти ролките една по една и ще разбереш откъде е.Ако не спре прегледай ролката на ангренажа. Може и ГНП-то да стърже.Не може да не се ориентираш откъде шуми.

Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Soyer » Чет 10 фев 2011 4:33

Aко нямаш представа от това сам нищо не можеш да направиш. Мястото като отвориш капака е оскъдно и почти нищо не се вижда. Трябва да се види отдоло и да се провери всяка една ролка, както каза колегата. Моята стържеше ужасно, когато ми беше заминал целия блок, на който седат всички ролки :shock , ремонтът на тва животно е доволно скъп и става точно от лоша или несменена навреме ролка, ремък или нещо друго по тая система, така че не отлагай. Според мен ако е само ролка трябва леко и да скърца такова.. по-специфичен звук издава

Потребителски аватар
bigmiro
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bigmiro » Чет 10 фев 2011 13:32

Има ли разлика в мощността, забеляза ли да върви по-малко колата от преди? От коя част на мотора се усеща шума?

Върни се в “Дизелови агрегати”