Ниска температура ТД

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
goshe7o0o0o
Автомобил:
Двигател:

Ниска температура ТД

Мнениеот goshe7o0o0o » Пет 04 фев 2011 13:43

Здравейте колеги , аз съм нов в този форум но виждам ,че доста хора има с познание които биха могли да ми помогнат .Така че да приминавам на въпроса . Колата ми е Голф 3 Тд 1.9 75 коня базовия модел 93 година взех го лятото и тогава нямаше проблеми никакви но разбира се с идването на зимата смених подгряващи свещи,масло и трабичките за излишната нафта (филтрите ги сменям редовно)Но ми направи впечатление че има доста вибрации и не вдига температурата над 70-75 най-много .Парното е топло колата върви добре ,но до колкото съм запознат от това расте и разхода както забелязвам в последните месеци :| Мисля си че термостата куца ,но ако на някой му се случвало или има някаква идея да пише ще съм много благодарен :) Благодаря предварително

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Re: Ниска температура ТД

Мнениеот vinixxx » Пет 04 фев 2011 20:13

Смени термостата,отваря по-рано от 87 градуса и използвай по-често търсачката :beer

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Пет 04 фев 2011 20:42

Ако караш с постоянно включено парно и с малка скорост пак незагряват.Пробвай след като достигне 70 градуса спри си парното и виж дали ще стигне до 90 градуса и ще ги поддържа.Аз съм с тди и при мен лично в града с пуснато парно никога не ми достига 90 градуса,поне при тези ниски температури.Иначе при по топло време и по висока скорост както при извън градско няма проблем.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Съб 05 фев 2011 14:20

ААЗ мотора е предкамерен и има по ниско КПД, по принцип загрява по - бързо от ТДИ мотора ! Аз нямам проблем с загряването така че пробвай с термостат,а за вибрациите и аз ги имам но при мен е от тампоните на двигателя . Те са износени и зимата стават твърди от студа и започват да си губят ефекта но лятото всичко е ок няма вибрации т.е. има но малки mhihi

galileos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galileos » Съб 05 фев 2011 17:29

абе що са вкарваш в некакви филми върви ли - върви карай смело аз 3-ти голф карам с тоя мотор и всичките бяха така 70-75 градуса си подържаше като се напъне малко по продължително качва до средата на скалата и после си пада няма проблем карай смело :beer

goshe7o0o0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goshe7o0o0o » Чет 10 фев 2011 14:32

Благодаря за саветите имам още един въпрос , Смених термостата сега всичко е наред.Обаче сега сутрин като я оставя не иска да пали .Има страшно много бял пушек и ми трябва окооло 2-3 мин да я въртя за да запали. След това обаче докато покажа ключа и пали.Вече не знам ,може ли да е от това че преди 3 дена сложих малко масло но май беше различно :? scare Ще откача хвърлих спр мн пари и пак не работи както трябва даваите савети.

goshe7o0o0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goshe7o0o0o » Чет 10 фев 2011 19:31

Искам да добавя ,че свещите са сменени и са наред но не пали от какво може да е ??

Потребителски аватар
skary9
Автомобил: Vw MK3
Двигател:

Мнениеот skary9 » Чет 10 фев 2011 23:45

Акумулатора наред ли е ?

goshe7o0o0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goshe7o0o0o » Пет 11 фев 2011 18:35

75 ампера чисто нов :) Напрао не мога да се начудя какво става :( Става облаци от сив пушек около колата и 2-3 мин въртене тогава пали :banghead:

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пет 11 фев 2011 19:14

явно горивото достига трудно или нещо помапата има ли балончета в тея прозрачните маркучета?

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lenks » Пет 11 фев 2011 21:14

Горивен филтър? Дюзите за нафтата си виж...

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пет 11 фев 2011 21:30

казваш ,че си сменил свещитите и ,че са наред.Препоръчвам да ги смъкнеш и да ги замериш на акумулатора дали ще почервенеят връхчетата им! Тази кола гори ли масло ? На какво мирише този сиво бял пушек след като ти запали ? А докато въртиш на стартер пропушва ли от зад и какъв цвят е ? Само да споделя ,че с една изгоряла свещ имах същият проблем на около + 5 градуса сутрешно палене ... върти малко повече , пропушваше бяло и работеше 20 тина секунди с прекъсване докато се оправи :) .Представям си ,ако са изгорели 4 те свещи или не утива ток до тях по шината :)

Потребителски аватар
bigmiro
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bigmiro » Съб 12 фев 2011 9:41

Абе и аз с едно подгряване зимата тругно палех, голямо въртенена -10 -15. Един път дадох на контакт и се заприказвах по тел. После викам пак ще подгрея и тя колата от раз запали на четвърт. Чувал съм, че не е добре да се подгрява 2 пъти, но от тогава подгрявам 2 пъти и пали все едно е +10. Свещите са си много добре, зачервяват бързо и само връхчетата. Стартера ми е за профилактика, но като се стопли ще го сваля и ще го направя.

goshe7o0o0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goshe7o0o0o » Сря 16 фев 2011 12:30

Значи потърсих с търсачката и видях няколко теми ззаа запчатката на вала ,но не мисля че е от това.Колкото до помпата има но между горивния филтър и утайника(преди 6 месеца сложих утайник защото от време на време и сипвам "съжебна нафта ") Свещите ги проверих една по една и работят.Докато въртя излиза този бял пушек като запали и спира,маслото не е мръднало белия пушек мирише мн гадно направо дави... Не мога да го опреля по точно :( Какво става не знам давайте идей дали е от помпата??

goshe7o0o0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goshe7o0o0o » Пет 25 фев 2011 15:05

Проблема е решен.Оказа се кабела който подава ток към свещите макар ,че те работеха като ги опитах но карай :) мерси за идеите :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”