отностно подгревни свещи
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
отностно подгревни свещи
здр искам да попитам подгревните свещи след като съм запалил колата колко време трябва да подгряват (до достигането на каква температура на антифриза) и след това да изключат.Значи колата не беше палена около 9 часа температурата на вън по-табло показваше 3 градуса а на ваг ком 7 градуса без да е палена и след като я запалих вдигна 22 градуса на антифриза и свещите спряха нормално ли е това и дали тем.дачик е наред (пасат б5 афн)
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: отностно подгревни свещи
И при мен е така колега...Направило ми е впечатление че когато температурата на въздуха е между 1 и 5 градуса ,свещите се включват за кратко време,но когато температурата е от 1 надолу тогава се включват и изключват чак когато колата достигне 80 градуса.
Честно да ти кажа, аз цяла зима ги следих тия свещи и се опитах да си създам някаква представа кога се включват и от какви зависимости...но така и нищо не разбрах. Само едно разбрах...че под 0 градуса на въздуха се включват.
Тук из темите четох че зависело от това дали генератора имало достатъчно капацитет...моят е 120А. Пробвал съм го като съм включвал абсолютно всички консуматори по колата(фарове,подгрев на задното стъкло,вентилатора на парното на максимум и т.н) и пак си се включват свещите....така че генератора си е напълно достатъчен.
Другото от което зависи е температурата на антифриза.Ето пример: Когато температурата на въздуха е под 0 градуса и ти примерно караш по някое по дълго нанадолнище,и темературата на двигателя ти падне под 80 градуса...свещите се включват, и остават включени докато антифриза не достогне отново 80 градуса или външната температура не мине 0-5 градуса.
Честно да ти кажа, аз цяла зима ги следих тия свещи и се опитах да си създам някаква представа кога се включват и от какви зависимости...но така и нищо не разбрах. Само едно разбрах...че под 0 градуса на въздуха се включват.
Тук из темите четох че зависело от това дали генератора имало достатъчно капацитет...моят е 120А. Пробвал съм го като съм включвал абсолютно всички консуматори по колата(фарове,подгрев на задното стъкло,вентилатора на парното на максимум и т.н) и пак си се включват свещите....така че генератора си е напълно достатъчен.
Другото от което зависи е температурата на антифриза.Ето пример: Когато температурата на въздуха е под 0 градуса и ти примерно караш по някое по дълго нанадолнище,и темературата на двигателя ти падне под 80 градуса...свещите се включват, и остават включени докато антифриза не достогне отново 80 градуса или външната температура не мине 0-5 градуса.
- bigmiro
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
Това за подгревни свещи на антифриза ли става въпрос, че по коментарите на тях ги правя?
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Колега nasttii имаше една тема точно по този въпрос, но не я намирам. Там пишеше, че около 0гр. не работят и трите.По-точно работи само една.При по-студено се включват и другите две. Аз се чудех защо при по-студено време ми тръгва по-бързо парното.Беше ми изгоряла тази която работи сама.Размених кабелите на изгорялата със здрава. Сега ми работят 1+1. Ефекта е голям. Та си мисля, че на 22гр. остава само една да грее и ако тя ти е изгоряла, дефакто нямаш подгрев до 70гр. Мисля, че на толкова спираше подгрева. А и термостата трябва да затваря перфектно, иначе всичко се обезмисля.
- bigmiro
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
viewtopic.php?f=24&t=64451
Ето една тема за това.
Ето една тема за това.
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
имам предвид свещите за подгрева на цилиндрите не на антифриза