Проблем с токовете при подгряване

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Проблем с токовете при подгряване

Мнениеот the_tupan » Нед 27 фев 2011 19:48

Здравейте...! Направо към поредния проблем. От около 2 седмици Голфа с АФН мотор почна да се мъчи при първо палене. Винаги пали от първия път, но много върти на стартер като докато е на стартер 2-3 пъти се мъчи да запали, но не може. В последствие запалва, но цялата кола става в бял пушек. При проверката се установи, че до свещите (които са нови) не стига ток. Проблема се състои в това, че при релето за свещите не стига маса, която се дава от компа. Понеже не искам да ми бърникат в ЕЦУ-то направих мост между (+) и масата на релето за да затвори и да пусне ток по силовата верига, но като страничен (д)ефект се оказа, че лампата за свещите свети докато трае съпътстващото подгряване. Има ли някакъв проблем да карам така или да търся що не идва маса от компа?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Проблем с токовете при подгряване

Мнениеот fox_vt » Пон 28 фев 2011 20:25

Най вероятното е датчика за темп на антиифриза-закачи на ваг и виж показанията му.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пон 28 фев 2011 22:27

Ами показанията на датчика изглеждат наред, а и сутрин на студен мотор лампата за подгрева си свети нормално в смисъл колкото по-студено толкова по-дълго свети. Съпътстващото подгряване също е налице. Всъщност проблема беше, че колата палеше трудно сутрин, но запалеше ли работеше като часовник. Не знам защо, но първоначалното подгряване липсваше, а съпътстващото си беше налице. След като направих замостяването на релето нещата се оправиха, но не ми е ясно защо се губи масата от компа.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 28 фев 2011 22:40

Виж масата на компа как е щом като запалиш и заработва.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пон 28 фев 2011 22:45

За това не се бях сетил. Ще проверя. Мерси! :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”