Спада температурата при спускане на скорост!?!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Спада температурата при спускане на скорост!?!

Мнениеот Stivi » Сря 02 мар 2011 19:46

milmar написа:
Ivelin написа:.....

Всичко това показва очаквания за ниска техническа грамотност на крайния клиент :( , обаче напълно оправдани според мен очаквания все пак mhihi :Mr Green Fun !

Е то отдавна мина времето когато всеки беше самоук майстор по неволя и можеше да направи основен ремонт на пътя на ладата/москвича/вартбурга и да продължи :mrgreen: Сега с тези подвижни компютри и бог на механиката да си като каже електрониката че колата се е развалила /светне лампата и спре/ стоиш и чакаш пътна помощ така че техническата грамотност въобще не е задължителна за да си караш колата,по-дебело портмоне е за предпочитане :!:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 02 мар 2011 23:39

milmar написа:

Всичко това показва очаквания за ниска техническа грамотност на крайния клиент :( , обаче напълно оправдани според мен очаквания все пак mhihi :Mr Green Fun !

Напротив, производителите гледат да спестят и улеснят водача. Колко процента от шофьорите гледат непрекъснато в показанията на температурата? Малко, затова са го направили да седи постоянно на 90С в широк диапазон. Ако има проблеми над 105С стрелката се качва, за да забележиш. Все повече нови модели, дори нямат и показател за температура mhihi

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 02 мар 2011 23:58

bnick написа:
milmar написа:

Напротив, производителите гледат да спестят и улеснят водача....

Какво му е напротив ??? и кой водач ще бъде уленен ?
Аз бих се затруднил максимално , ако трябва нонстоп да карам с лаптопа на VAGCOM . Ще бъдат "улеснени" русолявите водачи , такива дето си мислят например , че като пускат по баир на скорост мотора поддържа 90* без да изгря гориво и това се дължи на триенето на буталата :screwy . Не отричам , че в някои случаи и това е възможно :Mr Green Fun .

Казвам отново , хората отъпяват постоянно , за жалост , особенно по-младите .

bnick

Мнениеот bnick » Чет 03 мар 2011 13:03

milmar написа:
bnick написа:Напротив, производителите гледат да спестят и улеснят водача....

Какво му е напротив ??? и кой водач ще бъде уленен ?
Аз бих се затруднил максимално , ако трябва нонстоп да карам с лаптопа на VAGCOM . Ще бъдат "улеснени" русолявите водачи , такива дето си мислят например , че като пускат по баир на скорост мотора поддържа 90* без да изгря гориво и това се дължи на триенето на буталата :screwy . Не отричам , че в някои случаи и това е възможно :Mr Green Fun .

Казвам отново , хората отъпяват постоянно , за жалост , особенно по-младите .

Едва ли някой го интересува каква му е температурата, дали е 87 или 90 :screwy . WTF. Всеки който не може да си смени накладките или ангренажен ремък или просто не го интересува силно температурата е тъп , така ли?
Да, но производителите продават нови коли mhihi , не такива на по 20г, за да им гледаш непрекъснато колко е температурата. Че там гумата станала на пластмаса, и от налягането се пука mhihi . Такива работи :beer

П.П И младото поколение е много по-умно, просто го интересуват други неща mhihi

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 03 мар 2011 15:01

bnick написа: Всеки който не може да си смени накладките или ангренажен ремък или просто не го интересува силно температурата е тъп , така ли?
Да, но производителите продават нови коли mhihi , не такива на по 20г, за да им гледаш непрекъснато колко е температурата. Че там гумата станала на пластмаса, и от налягането се пука mhihi .

напълно нормаално е за много хора колата да е просто вещ, като един телефон или компютър например... незнаеш устройството му, нито как функционира, но това не ти пречи да си го ползваш. Когато такъв човек почне обаче да философства на тема коли, к'во става?! :screwy

дали нова или 20годишна, всяка кола работи с еднакво налягане във водната система. Ако си мислиш че температурния датчик и уреда са сложени да ти пазаят колата от високо налягане на водата... (има м/у другото клапан който се грижи за това...) И какво правим с тия новите коли, по твоята логика, като станат на 5, 10- 20години?

Такава глупост скоро не бях чел...

bnick

Мнениеот bnick » Чет 03 мар 2011 15:36

pe6kata написа:
bnick написа: Всеки който не може да си смени накладките или ангренажен ремък или просто не го интересува силно температурата е тъп , така ли?
Да, но производителите продават нови коли mhihi , не такива на по 20г, за да им гледаш непрекъснато колко е температурата. Че там гумата станала на пластмаса, и от налягането се пука mhihi .

напълно нормаално е за много хора колата да е просто вещ, като един телефон или компютър например... незнаеш устройството му, нито как функционира, но това не ти пречи да си го ползваш. Когато такъв човек почне обаче да философства на тема коли, к'во става?! :screwy

дали нова или 20годишна, всяка кола работи с еднакво налягане във водната система. Ако си мислиш че температурния датчик и уреда са сложени да ти пазаят колата от високо налягане на водата... (има м/у другото клапан който се грижи за това...) И какво правим с тия новите коли, по твоята логика, като станат на 5, 10- 20години?

Такава глупост скоро не бях чел...

Глупост, защото не можеш да я разбереш. Кой производител ти изчислява кола да се ползва 20г. :screwy Да работи с еднакво налягане, но едно е гумата на 2г, друго е на 20г. mhihi А кво става с нова кола след 20г, еми предполагам, че като сегашна 20 годишна кола mhihi Само без ръждата

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 03 мар 2011 18:23

bnick написа:...П.П И младото поколение е много по-умно, просто го интересуват други неща mhihi
Къде е това "по-умно" младо поколение? Ти от него ли си?

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Чет 03 мар 2011 19:06

myrshavija написа:
bnick написа:...П.П И младото поколение е много по-умно, просто го интересуват други неща mhihi

Така изглежда mhihi . Знаят кое е копчето за пускане на конзолата или компа , за какво им е да знаят друго , те от друго не се интересуват :Mr Green Fun .

На нова кола не се гледала температура , ни масло , ни нищо ... сигурно е така , те в сервизите няма гладни да ходят , нека да има и такива младежи :D .

bnick

Мнениеот bnick » Чет 03 мар 2011 19:19

milmar написа:
myrshavija написа:

Така изглежда mhihi . Знаят кое е копчето за пускане на конзолата или компа , за какво им е да знаят друго , те от друго не се интересуват :Mr Green Fun .

На нова кола не се гледала температура , ни масло , ни нищо ... сигурно е така , те в сервизите няма гладни да ходят , нека да има и такива младежи :D .

Ако на набор '75 викате младо поколение, значи съм от него mhihi Отдавна отмина времето на гледането всяка сутрин на нивото на антифриза и през 2-3 дни на маслото, то приключи с Жигулките. По същия начин и температурата на колата не я гледам непрекъснато, това едва ли ме прави по-тъп от другите. Лично маслото не го проверявам от смяна до смяна, антифриза го гледам през 3-4 месеца. С това се приключва гледането ми в моторния отсек. На времето по Голфа си пипах, но вече не. Не виждам причина всеки да разбира от ДВГ-та и да се рови по карантиите. Както каза, иначе в сервизите гладни ще ходят. :beer

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Чет 03 мар 2011 19:21

bnick написа:....
Ако на набор '75 викате младо поколение, значи съм от него mhihi Отдавна отмина времето на гледането всяка сутрин на нивото на антифриза и през 2-3 дни на маслото, то отмина с Жигулките. По същия начин и температурата на колата не я гледам непрекъснато, това едва ли ме прави по-тъп от другите. Лично маслото не го проверявам от смяна до смяна, антифриза го гледам през 3-4 месеца. С това се приключва гледането ми в моторния отсек. На времето по Голфа си пипах, но вече не. Не виждам причина всеки да разбира от ДВГ-та и да се рови по карантиите. Както каза, иначе в сервизите гладни ще ходят. :beer

Младеж си , какво ти е mhihi ?

А иначе запитвал ли си се дали има нужда да пишеш въобще в техническите раздели на форума ?
... въпросът ми е риторичен !

Последна промяна от milmar на Чет 03 мар 2011 19:23, променено общо 1 път.

bnick

Мнениеот bnick » Чет 03 мар 2011 19:46

milmar написа:Младеж си , какво ти е mhihi ?

А иначе запитвал ли си се дали има нужда да пишеш въобще в техническите раздели на форума ?
... въпросът ми е риторичен !

mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”