Относно оборотомер

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ilian_e
Автомобил:
Двигател:

Относно оборотомер

Мнениеот ilian_e » Нед 06 мар 2011 20:05

Колеги здравейте.От София съм и от две години имам Поло1,9D AEF.Още като го взех не му работеше оборотомера.Наскоро правих ремонт включително и профилактика на алтернатора-четки.Бях помолил майстора да види дали датчика не е в ред за да неработи оборотомера и той ми каза че на него не е видял датчик.Искам да ви питам откъде идват данните за оборотомера...Благодаря

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Относно оборотомер

Мнениеот bobocamaro » Нед 06 мар 2011 20:13

От една клема с означение W, колега. Провери има ли я при теб, отзад на капака на алтернатора е изведена.
Не е специален датчик, просто допълн. извод от диодния блок :beer

Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Re: Относно оборотомер

Мнениеот Mish87 » Нед 13 мар 2011 17:17

Колеги рих се по форума но не видях къде да сложа питането. Въпросът ми е следния.
Карах одеве, бях боднал и парното да поработи че нещо беше клинч в колата. Спрях на мястото дето бях тръгнал, свърших работа и когато запалих отново, понеже блеех някъде навънка когато си погледнах таблото не ми работеше оборотомера. Загасих я, пак запалих и освен че не се оправи (оборотомера) а и не ми светнаха лампичките за маслото и температурата. Нямаше как трябваше да тръгна така, но на светофара след като пуснах парното отново, като че ли с пускането му оборотомера тръгна.След това ходих да я мия , мотах се... нямаше никакви проблеми. Питам дали знаете от какво може да се е получило така или просто компа се е шашнал нещо

Върни се в “Дизелови агрегати”