Дюзи за Пасат 5.5- какви са проблемите
Дюзи за Пасат 5.5- какви са проблемите
Здравейте, търсих във форума, но не намерих тема, от която да получа по-точен отговор. Имаще теми за TD но мисля че при TDI-PD нещата стоят по друг начин. Въпросът ми е какви са симптомите за неизправни дюзи на Passat 5.5 TDI-PD, AVB двигател. Ако някой може да ми каже къде в Сливен и околията мога да ги проверя и евнтуално да се почистят ако има нужда (освен "оторизираният" сервиз на VW) ще съм много благодарен.
Re: Дюзи за Пасат 5.5- какви са проблемите
Качествена диагностика може да получиш от колегата @Andonov, който се намира в Елхово.
Преди да ги сваляте за почистване, пробвай с бензин - 8% от количеството заредена нафта.
Първо се консултирай с него обаче
.
Преди да ги сваляте за почистване, пробвай с бензин - 8% от количеството заредена нафта.
Първо се консултирай с него обаче

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трудно ще я разбереш.
Закачаш я на Вагком и гледаш на 13 канал - там са дюзите.
Успех.
Закачаш я на Вагком и гледаш на 13 канал - там са дюзите.
Успех.
Ами едно "майсторче" ми обясняваше, че не можело да се раздере през VAGKOM-a а трябвало да се свалят и на някакъв стенд да се закачат. И все пак какви са признаците че дюзите са проблемни.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Аз съм с BAU мотор и дюзите ми ги гледаха през VAG-COM, за сверка ми даваше граници от -1.5 до +1.5 и имах 2 дето бяха към +2 до +2.5. Незнам какви са симптомите, но съм виждал снимки и са ми казвали, че от пикаеща дюза може на основен ремонт да се отиде понеже прави буталото на съответната скапана дюза бербат.
Благодаря колега, значи ще се довея на VAG-COM-а и тези дно ще мина да погледнат за какво иде реч. Ей така за собствено спокойствие
На AVB мотор-автоматик,съм сменял 3 пъти от заради хубава нафта! Слагам втора употреба(около 250-300лв.) зависи от къде и от какъв човек ще намериш! Нова едната е 1100лв за този двигател и разбира се гранция-Франция колко ще ти изкара,тъй като не се знае колко е оригинална тая дето ще ти я сложат! Симптомът винаги е един и същ-При движение на автомобила изведнъж започва да се тресе,скороста с газ до дупка е 50-60км. и да искаш по-бързо не може! Май че светваше някаква лампа ама не сещам коя на таблото...и това е...мисълта ми е че ако някой си мисли че има скапани дюзи щото вдигал 180 с 10 сек. по бавно от обикновенно(най образно казано) не е прав ама въобще! При скапана дюза колата пъпли по пътя едва едва,цялата се тресе и влиза в сервизен режим и идеята е да се закараш колкото се може по бързо до сервиз за предпочитане познат който разбира от дизели и може да ти намери дюза която ще работи,а не ти по интернет да се занимаваш да платиш сума ти мангизи после след 2 месеца пак да е за смяна! Пак казвам,повтарям се и се извинявам за което това е информацията от първа ръка която мога да ви дам тъй като ми се е случвало 3 пъти!
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
В поне 5 теми съм писал къде има ПД по 235 евро нови БОШ който го интересува да се поразрови Това са цени от преди година в момента предполагам че ще е към 200 евра
Както отбелязах по горе,аз писах нещата както са ми се случили...на какви други цени могат да се намерят не знам но дори и 400-500лв. мисля че е много като се има в предвид че ще продължиш да си караш със същата нафта! За мен лично втората ръка е добро решение...но разбира се това е моето лично мнение!
Върни се в “Дизелови агрегати”