нормално ли е пасата да харчи толкова

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: нормално ли е пасата да харчи толкова

Мнениеот Traytor » Сря 16 мар 2011 3:04

Много ти е в града... БМВ-то на един приятел 525 TDS на градско дава 10.5 не може пасата ти 1.9 да е 11.5-12... Много е просто... Търси причината ;)

tedo24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tedo24 » Сря 16 мар 2011 21:12

О.К. Traytor но къде да търся. на диагностиката не намери грешки. двигател О.К. скорости О.К. датчици сумати О.К. егер клапа О.К.дебитомер и той???????????????????дайте някой дето е в час с компютрите и да я закачим да я видим ако трябва да направи някакви настройки ли кво ли??????? едни казват че е нормален разхода ти казваш че е многа а на мен ми е скъпо. 30 лева на 100 км тша са ми памперсите на малката за половин месц. имам още 2 коли на метан и като знам с тея пари колко километра минавам ми се плаче още повече. инче колата е супер а и аз съм фен и не ми се продава но ако не свали литър два май ще я пускам по пързалката

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Чет 17 мар 2011 15:28

Напълни си колата с нафта догоре, карай, напълни пак догоре и виж колко ти е реалния разход. Не се поддавай изцяло какво ти пише борд. комп. ;)

Моята е с ръчни и в София ми гори между 8 и 10...в зависимост от условията.

Потребителски аватар
Shakez
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBAB

Мнениеот Shakez » Чет 17 мар 2011 15:36

Според мен е нормално. Аз съм с подобен пасат, не е комби, не е автоматик и не твърдя, че всичко е "пушка", но е имало случаи по студеното в големите задръствания да ми дава 10/100.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Нед 20 мар 2011 22:05

Колега спри да се косиш,
щом извънградско си ОК значи нямаш проблеми... И на мен ми се е случвало от нас до работада ми пише 12 по борд компютър-а ама май стигнах до работа по бавно отколкото ако бях пеша :mrgreen: а ти си и автоматик така че напълно нормално. Пробвай да покараш неля късно вечер и ще видиш как колата ще ти се оправи :lol:

nikolaiserdiuk

Мнениеот nikolaiserdiuk » Пет 25 мар 2011 1:04

Моя двигател AWX 130 коня ТДИ помпа дюза, карам доста, на ден поне 120 км, като основно извън София, понякога и в самата София. Извън София средно разхода ми е 5.5/100, карам основно с 90-110 км/ч. В София като се возя цял ден 7/100 средно. На магистрала като карам около 140 км/ч разхода е 6/100.

Върни се в “Дизелови агрегати”