Пасат 5 1.9 PD 116 - не набира както трябва (турбо?)-решен

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Пасат 5 1.9 PD 116 - не набира както трябва (турбо?)-решен

Мнениеот wiseman » Пет 25 мар 2011 13:41

Здравейте.
От 2 дена пасатора се мъчи нещо и неще да лети.
По принцип с кик даун (автоматик съм) излита а сега просто си върви като обикновен дизел.
На таблото не изписва нищо, преди месец, месец и нещо ходих в Герман при Ники и Мишо да направят диагностика и ми казаха, че колата е наред.
Пали нормално, работи нормално, само не ускорява. А и разхода си седи на 12 градско ?!? Най ме съмнява турбото, но не съм специалист.
Лошото е, че точно си дадох парите за гуми и джанти :banghead: :banghead: :banghead: и съм скъсан чувал поне 1-2 седмици.
Дайте някой съвет как да разбера дали е заминало турбото или нещо друго.
Поздрави и предварително благодаря.

Последна промяна от wiseman на Съб 26 мар 2011 23:40, променено общо 1 път.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Re: Пасат 5 1.9 PD 116 - не набира както трябва (турбо?)

Мнениеот K » Пет 25 мар 2011 15:47

wiseman написа:Здравейте.
От 2 дена пасатора се мъчи нещо и неще да лети.
По принцип с кик даун (автоматик съм) излита а сега просто си върви като обикновен дизел.
На таблото не изписва нищо, преди месец, месец и нещо ходих в Герман при Ники и Мишо да направят диагностика и ми казаха, че колата е наред.
Пали нормално, работи нормално, само не ускорява. А и разхода си седи на 12 градско ?!? Най ме съмнява турбото, но не съм специалист.
Лошото е, че точно си дадох парите за гуми и джанти :banghead: :banghead: :banghead: и съм скъсан чувал поне 1-2 седмици.
Дайте някой съвет как да разбера дали е заминало турбото или нещо друго.
Поздрави и предварително благодаря.

Една диагностика ти е 10-20лв. Давай ги и ще разбереш какво и е. Оттам нататък вече никой не знае.

Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wiseman » Пет 25 мар 2011 15:54

Довечера съм при Вентоман.
Дано открие какво не е наред.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 25 мар 2011 16:19

Дано открие,че и няма нищо викам аз.

Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат 5 1.9 PD 116 - не набира както трябва (турбо?)-решен

Мнениеот wiseman » Съб 26 мар 2011 23:58

Здравейте,
След като отидох при Ventoman на диагностика и преглед се установи, че като са ми сменяли филтрите са ми отрязали едно маркуче, от което зависело плавното загасяне на двигателя. Също така ми прецакали дроселова (дано съм го запомнил правилно) клапа и мотора е нямал въздух. Всичко това майстора го оправи и то на цената на смешни пари. След това тествахме и колата пак е фърчулет. :bowdown :bowdown :bowdown
Предистория: За съжаление бях пратил булката да смени маслото и филтрите и тя белята станала. Най-тъпото е, че ги сменя комшията който ужким разбира ама...явно не чак толкова. Един съвет - ходете на проверени майстори а не на такива дето са ви "приятели". Моя съсед вместо да ми каже, че не е пипал помпа дюза се направи на майстор и ми изгуби и време и пари. Най-тъпото е, че му закарах и старата колица (тигра), че и тече антифриза от някъде и той ми вика -гарнитура и се оказа после, че проблема продължава да го има, липсва една щипка и на инжекциона някаква тапа :beat_butt2 ,. Сексам ти и майстора и чудото :banghead: :banghead: :banghead: . Сега ще трябва във форума на Опел да видя дали има някой свестен майстор (ако имате някой познат за Опели за София дайте инфо плс). И най-тъпото е, че ми вика "не съм аз, то така си беше" бах ти и човека. Аз си изпатих, не го правете и вие. Също така ако имате проблем - веднага на майстор!!! Да няма после scare
Поздрави

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат 5 1.9 PD 116 - не набира както трябва (турбо?)-решен

Мнениеот smash22 » Нед 27 мар 2011 8:37

Винаги евтиното излиза по-скъпо за това и аз не си давам колата на чираци които да се учат на нея ,в крайна сметка по добре аз да се опитам така и така същата работа поне ще знам кое съм прецакал.

Върни се в “Дизелови агрегати”