здравеите: пренадува турбото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Re: здравеите: пренадува турбото

Мнениеот Svetlioman » Сря 26 яну 2011 18:35

така филтъра е на 2000км. лятото пробвах без филтър и колата върви с една идея по леко,при мен проблема явно е в акуатора ,защото си се движи ,но явно геометрията си седи затворена или отворена няма друг варянт за надуването
от как сложих буст метар и забелязах че прави 1.6 бара съм сменил х75 клапан дебитомер,мап сензора,маркучите до мапа,почистване на егр и колектори ,но явно съм започнал от зад на пред явно ж Благоевград маисторите,не са чистили геометрии или поне тези моите ,малко да се отколня от темата в един сервиз ми викаха лубимеца им и че съм си закупил умрела кола и те немогат да я заживели хахах нямам нищо против тяь но за мен са гола вода отидох при тяь с проблем че пассата забижаще след 120км а те вместо да ми оправат колата(даизчистят геометрията) ми жзеьа 600 кинта за чаркуляци и ,какво след морето пак съшата работа ,одново започна да забива,отидох във волксваген сервиз и за 5 кинта ми оправиха колата да не забива-а то маркуче нз и аз кое бе запушено,гледам че доста пичове са минали и тепърва ще минават през тези маки та от мен само чистене на геометрията е маиката на тези супер коли аидеот мен е това след субота ше пиша как е положението с пасатко след почистването на геометрията и изолирането на тоз егр клапан(казахами че като е отворен колата ще загряжа малко по малко но пък з асметка на това няма да цапа колекторните тръби, и с една идеика по леко леко било на мотора

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Сря 26 яну 2011 18:42

Колега преди време ти написах,че чистене му е майката...

Но ти искаше да минеш по трудния път,за да стигнеш до това което ти казях.

:beer :beer :beer

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Сря 26 яну 2011 18:54

знам че излена прав но тези маистори тук ме обеждаваха нее задрастена това смени онова смени и ще съживим пасата , е живи и здрави сабота сабота.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 26 яну 2011 19:24

вече ги знаеш що за майстори са. жалко че трябваше да се убедиш по този болезнен и скъп начин.
И аз така сменям части наред, че се появява едно скърцане и ефект=0.

Потребителски аватар
freezone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freezone » Пет 28 яну 2011 17:16

Това е комерсиален проблем на турбото.И при мен беше така - "беше"!

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Съб 05 фев 2011 11:28

така турбото почистено,не беше много зацапана геометрията но я ласнахме ,така след изпробването буст метара, при натискане на педала повреме на движениеси ,седеше стрелката на 1.0 бар при превклучване на скоростите ,съответно падаше и пак достигаше 1.0 бар и до там такали трябва да е, или да се растоварва и одново да пълни, че когато пренадуваше,сама си растоварва6е, не държеше постяно 1.5 а стигне до 1.5 и свали и пак започваше да пълни, а сега не е така,въпроса ми е така ли трябва да работи турбината стига 1.0бар и не надува на горе ..

Потребителски аватар
arsov82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот arsov82 » Нед 06 фев 2011 20:51

ами така трябва.като му дадеш гас да надуе и леко да почне да разтоварва.аз карам леон купра 150 коня тди и имах същия проблем.,но освен чистене на геометрията се наложи да сменя и вакумния клапан на нея.след като му сложих чип започна да надува до 2 бара на пик и след това да разтоварва.нито дебитомера нито мап сензора не забиват когато турбото разтоварва,без значение от налягането-1.0 или 2.0 бара В момента съм сложил BOOSTер на FK и го пълня до краи-2бара колата върви като луда но редовно(всекидневно) и продухвам кюнците.за да не задръстя геометрията.

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Сря 06 апр 2011 20:01

добър вечер,днес забелязъх,маслената магистрала ,която е на турбото омаслилаи си имаще доста масло по нея забърсах с парцал, отидох до Симитли (на 15 км.от Благоевград)и колата как си карах на 4 скорост с 80км. и заби муцуната и влезна в авариен режим (буст метара не качи пове от 0500бара-като беше ж сержизен режим),гася паля и пак така пак влезна в сервизен режим,моля помагаите х75 сменен ,пам сензор ,геометрия чистена катализатор премахнат,незнам вече от какво е този теч на масло и това забиване.

Върни се в “Дизелови агрегати”