Клапан за екологията на 1z ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Re: Клапан за екологията на 1z ?

Мнениеот bobitur » Съб 03 окт 2009 18:56

passat6 написа:Колега, аз със сигурност не се шегувам. Чул съм, че затапването на клапана за екологията води до запазване чистотата на колекторните тръби за всумкване на чистия въздух. Но не съм сигурен, че това е единствения ефект и цел. Един познат ми каза, че във фирмен сервиз на VW тайно са му препоръчали запушване на клапана за екологията, като са му го направили чрез поставяне на метална стоманена пластина на входа от към изгорелите газове само с отвори за болтовете. Когато са отворили колекторите тръби за чистия въздух от където този клапан пуска неизгорелите газове, са установили, че тръбите са почти запушени от сталактити и сталактони от сажди, което намялава притока на чистия въздух и увеличава разхода. Ако се затапи по този начин, или чрез откачане на вакума, това ще повлиае ли на работата на двигателя. Колата ми е пасат 6 2,0 ТДИ помпа дюза, 140кс.

Ами при теб трябва да се "запуши" чрез софт, доколкото знам само при старите ТДИ, става механично с отрязани болтови и пластини. Иначе ще натрупва грешки, но нека знаещите да кажат как точно да не те хвърля в излишни главоблъсканици.
Поздрави.

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Пон 05 окт 2009 18:11

Имам и двата клапана на снимките.Този дето е с по малки отвори Н75 и първия по реда на снимките - ЕГР.Смених ги скоро и двата - на Гергьов ден.От тогава никакъв проблем.Първия показан на снимките е по скъп почити двойно.Не съм привърженик на махане,затапване ,изрязване и т.н. операции.Карам си с фабрично монтиран катализатор.Километрите пробег косвено съдя, че са около 450 000 км.Разход 4-5 л. извън града вътре 4,5-5,5 зависи от трафика.Наливам нафта от "секретни" нафтостанции ежегодно, никакви добавки не наливам.Е може би съм късметлия просто.

Потребителски аватар
passat6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat6 » Вто 06 окт 2009 19:49

Пробвах да затапя вакумното маркуче на пасат 6, което управлява клапана за неизгорелите газове, които влизат в всмуквателните тръби. Няма никакъв проблем с вървенето. Дори ми се стори, че намали разхода с около 300-400гр. След 100км. пробег обаче, светна жълтата лампа за грешка в двигателя и ми показа съобщение на дисплея от рода на буквално "гаражни емисии". Върнах обратно вакума и след около 50км. и след изключване на мотора за около час-два грешката изчезна. Явно е, че при пасат 6 по този елементарен начин не става. Иначе знае ли някой, освен осигуряването само на чист въздух в двигателя, какви други ползи има от премахване на екологичния байпас? Възможно ли е да свали разхода?

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Вто 06 окт 2009 20:59

колега купил си си кола за толква пари по-добре не си прави проби с нея да не направиш по-голяма бела, не мисля 4е с 500мл ще забогатееш :D

Потребителски аватар
passat6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat6 » Чет 29 окт 2009 21:09

мисля, че си напълно прав!!!!!

goshe7o0o0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goshe7o0o0o » Чет 14 апр 2011 22:00

Извинете колеги за невежеството, доста се порових и искам да попитам за АЗЗ мотора 1.9тд как стоят нещата с този клапан??

Върни се в “Дизелови агрегати”