Дебитомер ли е ?
- bobomv
- Автомобил:
- Двигател:
Дебитомер ли е ?
Колеги колата просто умря сякаш е запушена.Давам газ неможе да се изфорсира и диапазона за набиране е до 2000 оборота и започва да се мъчи.Пробвах да я отпуша на 2ра газ,пускам,газ,пускам и като тръгне върви спирам гася след известно време паля тръгвам пак до 2000 оборота някъде все едно подавам съвсем леко газ.Майстора ми каза вижда само дебитомер но нямаше в момента такъв.И преди правеше беля със загуба на мощност като спиране на турбото.И ме съмнява че дебитомера е правил беля и сега тотално се е скапал ? Голф 4 TDI 90 AGR
- TDI stavrev
- Автомобил: MKV
- Двигател: BKD
Re: Дебитомер ли е ?
По всяка вероятност е дебитомера но трябва да се погледне и МАП-сензора това е датчика за налягане на турбото.Провери и почисти връзките и на двата виж да не се вадят при работа. 

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
bobomv написа:Колеги колата просто умря сякаш е запушена.Давам газ неможе да се изфорсира и диапазона за набиране е до 2000 оборота и започва да се мъчи.Пробвах да я отпуша на 2ра газ,пускам,газ,пускам и като тръгне върви спирам гася след известно време паля тръгвам пак до 2000 оборота някъде все едно подавам съвсем леко газ.Майстора ми каза вижда само дебитомер но нямаше в момента такъв.И преди правеше беля със загуба на мощност като спиране на турбото.И ме съмнява че дебитомера е правил беля и сега тотално се е скапал ? Голф 4 TDI 90 AGR
А катализатора махнат ли е !?

- bobomv
- Автомобил:
- Двигател:
Да махнах го лятото
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
За най-сигурно я закачи на VAG-COM за да се види какво ще излезе . Наистина дебитомера е много вероятна причина ,но не е сигурно . Ако намериш някой наблизо с такъв като твоя ще е добре да ги размените за проба !
- bobomv
- Автомобил:
- Двигател:
Забравих да пиша по темата .Дебитомера беше проблема.Смених го върна старото си вървене но мощността пак не е това което трябва да бъде ще продължавам да търся лечение ,а специално този проблем може да се счита като решен.