скорост по магистрала на дълъг път

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
drago_doikov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: скорост по магистрала на дълъг път

Мнениеот drago_doikov » Вто 07 юни 2011 16:22

И спред ме колега трябва да се обърнеш към специалист за турбината,
Аз карам 1.9 TDI AHF карам с Дивинол поне така сам чел в аутодатата и след 6000км започва да ми се губи(гори) стига до средата на точиците м/у мин и мах.и така си изкарава да 10000 км.Питах и ми казаха че и да го долея пак ще ми го изгори до там, губели се качествата на маслото и затова изчезва но до там околко 300г.Колата ми изпушва само когато на ниска предавка и подам повече газ.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 07 юни 2011 16:54

Хах,добре бе брат,как ще караш с над 200,то хубаво,ама нали се сещаш какви сили действат срещу двигателя тогава.Тон и 400-500,да ги мъкне срещу тая стена от въздух,двигател с концепция на 15 години.Отделно,че си имаш и някакъв проблем с колата.То ти гори повече масло от колкото нафта.Трябваше да пробваш да караш със 120-130,да видиш дали ще ти гори не така :Mr Green Fun то пак че не ти е треснал някой маркуч по турбопътищата с тоя зор дето си и дал.

Ти чип имаш ли ?

Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Мнениеот viktoris » Вто 07 юни 2011 23:16

Абе нищо му няма на двигателя бе,гас до дупка .....я как добре си работи сега...сигурно съм издухал всички сажди.... 8) То турбото вижда повече зор при ускорение от колкото да караш с 180...според мен де
Имам чип от Брезел от 2 години насам и съм много доволен.
И си прав феикот че когато си я карам полека,без гас до дупка при ускорение и не вдигам повече от 140 почти не ми гори масло,но това почти не се случва...но съм го пробвал
Утре ще ходя до София ,ще видя дали не мога да намеря някои да погледне колата ......

За маслото ми изхарчи 1 литър (800 -900 грама) но за целия път 1500 км.... а за камерите изобщо не знаех че има там,не видях нито една...имаше на околовръстното на Будапеща 2 но никъде другаде не видях...в Словения например е пълно ....ще трябва да внимавам другия път....ама и да не внимавам ,ще ходя с буса ,тои повече от 140 не може scare побърквам се....

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 07 юни 2011 23:35

за да караш толкова бързо всеки път наистина трябва да минаваш през бокса през 30 000км за всичко по колата окачване , гуми , спирачки , абс, налягане на гумите защото в един момент от дълъг пробег може да ти се случи най лошото не го пожелавам на никой . аз имам за смяна задни амортисьоти , лагери и накладки с дискове и за това и карам с 70км.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 07 юни 2011 23:45

Е ако на 30 000 км си проверяваш налягането в гумите :063: Иначе,да,трябва да си доста сигурен в изрядността на колата си,за да караш с такива скорости.Аз моята я мачкам ама доста здраво и не саждите,ами очаквам да ми изплюе катализатора някой ден :mrgreen: То така или иначе все се каня да го махам,ама все не ми остава време.

Ако е така,както казваш за маслото,значи няма какво да те плаши,нормално е да си ръфа с 200.

ceko84
Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
Двигател:

Мнениеот ceko84 » Вто 07 юни 2011 23:48

nikolay80 написа:Не знам някой видял ли е какъв разход на масло в книжката на този автомобил дават като нормален??? Литър на 1000км :shock ....да на хиляда.

Това е максималният допустим разход на 1000 км.

Върни се в “Дизелови агрегати”