Голф 2 - от бензинов двигател към дизелов

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kalkata
Автомобил: VW Golf MK2 16V [ABF]
Двигател:

Голф 2 - от бензинов двигател към дизелов

Мнениеот kalkata » Сря 15 юни 2011 1:44

Колеги ситуацията е следната:
карам Голф 2 1.3 бензин/газ,но сега ми изпадна 1.6 TD двигател от Пасат.
И искам да питам:
1.Заслужава ли си замяната на бензиновия двигател с дизелов?
2.Също така при евентуална замяна какво ще ми е нужно,в смисъл съвпада ли захващането на единия мотор с другия,накрайниците или там както се казват от пасат ще станат ли на главините от голф-а или трябва и те да се сменят и тн....
10х предварително :)

quattro=B4
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 2 - от бензинов двигател към дизелов

Мнениеот quattro=B4 » Сря 15 юни 2011 6:08

Мисля че всичко ще пасне ,но трябва да смениш и скоростната кутия защото предавателното число на бензиновия и дизеловия двигател е различно.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 15 юни 2011 7:13

Ще ти трябва напълно оборудван със съпътващите агрегати мотор - генератор, водна (и хидравлична) помпа и т.н.
Конзолите, които държат тези неща при твоя мотор са различни - няма да паснат :?

kalkata
Двигател:

Мнениеот kalkata » Сря 15 юни 2011 8:34

Значи двигателя е напълно оборудван,има даже и радиатор който е напълнен с антифриз,защото собственика му го беше го палил така както е свален и да не го прегрее евентуално и антифриз му е сипал :)
Та затова питах ще стане ли,ще пасанат ли отпред лапите на роговете,моста и др.неща за които питах :)

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 15 юни 2011 8:49

Колега,ако твоя двигател има много ядове и ти се кара нещо малко по-живо тогава става,ако целиш икономия от това няма да постигнеш.И все пак имай в предвид че това е стар дизел,който не е от най-приятното нещо на света,дори повечето нови не са много приятни,за старите съвсем.Помисли си какво точно целиш със смяната

kalkata
Двигател:

Мнениеот kalkata » Сря 15 юни 2011 9:57

ем моя двигател е перфектен зимата ми даваше 8 и нещо-9 газ преди да смена термостата и въобще не мога да се оплача от него,само че мислех евентуално тоя TD ще върви повече пък и ми казаха че не му е голям разхода и затова мислех смяната,а двигатела ако го искам ми го дават ей така и затова се бях понавил,иначе няма да тръгна да купувам двигател и да сменявам :)

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 15 юни 2011 10:30

определено ще върви повече от 1.3 на газ..разхода ти в момента е перфектен,ако говорим за софия,примерно на 4 нафта няма да го смъкнеш дори на извънградско(газ=1/2 нафта като цена )в софия може би ще ти гори 6,по-скоро 6.5...няма да ти излезе като пари.а и за софия повече мощност не ти трябва...за извънградско нафтата примерно ще ти гори 5,газта щом правиш този разход в софия извъградско спокойно си и направил 6-7 и пак не идва сметка.е нафтата за изпреварване ще ти е по-спокойно,но пак си зависи от стила ти на каране и до къде точно пътуваш.както и да го погледнеш хич не си заслужава.
ако ти е слаб твоя голф предполагам ако ти е запазен ще му вземеш прилични пари и най-много с малко доплащане можеш пак да си намериш двойка 1.8 с газ или тройка пак 1.8 ама там запазена ще е повечко пари.но всичко си е точно и нямаш ядове.в града с твоето каране ще ти гори точно 10газ извънградско ако твоята ти гори 6.5 тая ще гори 7.и пак ще ти е по-евтино от да слагаш дизел и повече ще върви и всичко ще си е точно.най си заслужава ако имаш финансите да се метнеш на една тройка 1.8,дори да няма газ за 400 и малко лева и слагаш газ всичко италянски части и караш.можеш и тройка 1.6 101 коня,ама там е простотия обикновена газова трябва ГИ,а и 1.8 си е по-добре като цяло.за 2000-2500 ще си намериш супер тройка 1.8 с газ и музика дори.

quattro=B4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот quattro=B4 » Сря 15 юни 2011 11:34

Определено ТД ще е по-мощен и ще ти хареса на вървеж но от към разход без смяна на скоростната кутия се приготви 10-градско,мой приятел прави тази интервенция и не остана много очарован.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Сря 15 юни 2011 13:59

quattro=B4 написа:Определено ТД ще е по-мощен и ще ти хареса на вървеж но от към разход без смяна на скоростната кутия се приготви 10-градско,мой приятел прави тази интервенция и не остана много очарован.

Ехеееее 10 градско :shock Този разход може да се направи само в най-голямото задръстване зимно време в София :D Тези двигатели горят 6-7 градско, и то 7 при по-натиснат педал на газта.

quattro=B4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот quattro=B4 » Сря 15 юни 2011 14:26

Golf_Diesel_ написа:
quattro=B4 написа:Определено ТД ще е по-мощен и ще ти хареса на вървеж но от към разход без смяна на скоростната кутия се приготви 10-градско,мой приятел прави тази интервенция и не остана много очарован.

Ехеееее 10 градско :shock Този разход може да се направи само в най-голямото задръстване зимно време в София :D Тези двигатели горят 6-7 градско, и то 7 при по-натиснат педал на газта.

Да ако си остави бензиновата кутия да не чака никаква икономия а напротив огромен преразход. scare

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 15 юни 2011 17:52

Колегата горе е написал че този разход ще бъде "без смяна на скоростната кутия" :|

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Сря 15 юни 2011 18:35

Aко не се преправят много неща ,а само се сменя двигателя и скоростите аз съм за.
Този дизел ще върви доста повече , а разхода му е приличен.Преди време карах пасат б3 1.6 тд-и и останах приятно изненадан от вървежа.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Сря 15 юни 2011 18:50

agent_kowalski написа:Колегата горе е написал че този разход ще бъде "без смяна на скоростната кутия" :|

Имам познат, който имаше Голф 2 1.6тд с кутия от 1.8 моно и той каза че със стъпка градско му дава към 8 макс, но 10 е много.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 15 юни 2011 19:00

Имам въпрос към теб. Как мислиш да посъветваш колегата да сложи кутия от 1.3 на този 1.6ТД като нямат нищо общо :screwy
Относно питащия - колега, каква е идеята? Сам ли ще монтираш мотора? Освен, че трябва почти всичко да смениш (включително и механизма за превключване на скоростите) под капака, т.нар. магаре е също по-различно. Според мен в прекалено голям филм може да влезеш. Особено ако трябва и за труд да плащаш на някой сервиз изобщо не си заслужава. Ако искаш подобна интервенция е най-добре да си намериш кола-донор, така излиза най-евтино, става най-бързо и всичко пасва 1:1 - просто демонтаж от едната и монтаж на другата кола.

kalkata
Двигател:

Мнениеот kalkata » Съб 18 юни 2011 0:07

На мен това ми беше идеята дали ще се вкарам в приключение с тази смяна,и вече се отказах :)Иначе на вървеж и от моя не мога да се оплача,само че не е като голям мотор :D Трябва да го засека колко прави,защото километража ми бяга ама незнам колко точно защото преди с един приятел засичахме с колко бяга и разликата беше 20 нагоре показва моя,ама не знам има ли я тая закономерност над 100 да се дигне разлиакта защото това го засичахем само до 100 :D :D :D иначе на магистралата му пълних километража ама незнам точно колко е бил напред
Изображение

Върни се в “Дизелови агрегати”