Палене на дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: Палене на дизел

Мнениеот agent_kowalski » Съб 18 юни 2011 18:54

lion_heart002 напълно си прав :) а и 1.8т не харчи изобщо повече от 2.5тди...1.9 е по-икономичен доста,но зависи кой какво търси.с риск да бъда оплют хонда правят страхотни бензинови двигатели,здрави,икономични и вървят доста :)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 18 юни 2011 21:44

Съвсем обобщен вероятен отговор-просто понякога не пали някой цилиндър...как,защо,какво-може да се тълкува многозначно.Случвало ми се е понякога,претриса за 1-2 секунди и толкова,винаги когато бързам да запаля и потегля-може и подгряването да не съм изчакал или да съм забравил авансатора(все пак съм с предкамерен атмосферен,тия-новите машинки си имат автоматчета разни)

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Съб 18 юни 2011 21:49

Емо не е като да запали и да работи на 2 цилиндъра (защото AMF е 3 цилиндъра). Нито секунда, просто удря при самото палене много гадно.Ето днес си пали без да се прояви... така ще карам докато не отида към Герман другия месец.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 19 юни 2011 0:14

Хм,нещо не съм наясно с тоя код на мотора(късно е и не ми се рови),но ако си 3-цилиндров тогава имаш и балансиращ вал..дано не греша и да те вкарвам във излишни размисли...ма ролята на тоя вал е да "гаси" резонанс,вибрация от някакъв порядък(1,2,3...)-кратна честота на основната.Сигурен ли си за AFN?Защото на служебни Фабии има нещо подобно като оплакване и нещо такова излезе...ма нали търговци ги карат,та не знаят точно за какво са взели парите им в сервиза на Шкода.

Аха,с AMF си,1.4-3 цилиндров!
Някакви "пушеци" отзад,когато се "стресне"?

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 19 юни 2011 11:08

AMF да бе, аз ги бъркам :D Ами няма пушеци.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 19 юни 2011 17:05

Тая кола дали не е с демпферен маховик?Или с догонващ съединител на генераторната шайба(нещо като свободния венец на велосипед)?Почни от проверка на генератора,има доста теми за тая "учена ролка".На 4-цилиндров може и да се маскира малко нейното "бездействие",но на 3-цилиндров може и да е проблемно.Откачаш пистовия и въртиш насам/натам...

Потребителски аватар
legaltk
Автомобил: 1.9 TDI
Двигател: AXR

Мнениеот legaltk » Пон 20 юни 2011 14:46

Аз пусках през зимата такава тема в два други форума и мненията бяха твърде малко. Общо взето предложението за решение се свеждаше до подгревни свещи. Уви, проблемът продължи и през лятото. :banghead: И сега над 80% от студените стартове са придружени с нещо като детонация и разтрисане на цялата предница. С ПД-двигател съм и единственото особено при мен е, че синхронизацията на валовете не е на 0 (с относително малко) и милиграмите на горивото са в малко повече - може ли да е това причината???
Интересно ми е мнението на колегата emo-gar за демпферния маховик :idea: , но за съжаление той е много лаконичен. :roll:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 20 юни 2011 22:28

Демпферният маховик спира вибрацията към трансмисията,обикновено претриса при потегляне,ама не се знае колко е станал "недемпферен".Самото име "маховик" говори за какво служи по същество.Предполагам да го има,в разни форуми споменават дюза,може да се попита и при шкодаджиите(Fabia)

Потребителски аватар
legaltk
Автомобил: 1.9 TDI
Двигател: AXR

Мнениеот legaltk » Вто 21 юни 2011 6:43

emo-gar написа:Демпферният маховик спира вибрацията към трансмисията,обикновено претриса при потегляне,ама не се знае колко е станал "недемпферен".Самото име "маховик" говори за какво служи по същество.Предполагам да го има,в разни форуми споменават дюза,може да се попита и при шкодаджиите(Fabia)

Това е така и съм съгласен с теб, но в случая при Velko и при мен не е претрисане при потегляне, а е разклащане при запалване (с натиснат съединител). Моя е демпферен маховик и засега е ок - няма никакви симптоми от него, а не знам на Velko дали е демпферен. Питал съм в дизел-форума и шкода-форума - казват подгревни свещи .......... (в предишния ми пост съм писал). Аз ще пробвам дали няма да се оправи със синхронизация на валовете! Но това ще го направя заедно с някоя друга интервенция по колата, каквато засега не се очертава........ ще почакам малко. Другият вариант е да се търси проблема в ел.инсталацията.

Потребителски аватар
SCALE
Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
Двигател: AHF 2000

Мнениеот SCALE » Вто 21 юни 2011 16:27

? Въздух в нафтата ? :screwy

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 21 юни 2011 18:59

[/quote].......... но майстор намести предния тампон на двг и сега е добре. :D [/quote]

Някой ще сподели ли какво трябва да се спазва като се намества предния тампон?

Върни се в “Дизелови агрегати”