Lupo 1.2 TDI 3L
Lupo 1.2 TDI 3L
Добър ден! Силно се интересувам от тази кола и искам да разбера къде мога да говоря с монтьор точно за този модел, някой човек с опит с тази кола? Благодаря предварително!
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Lupo 1.2 TDI 3L
Дай малко по конкретно ако искаш да ти се отговори
Ако още не си я купил можеш да спреш да се интересуваш точно от този мотор с тези скорости 

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Да намериш части за този двигател не е просто предизвикателство, а почти приключение

-
- Автомобил:
- Двигател:
По-добре си вземи лупо 1.0 бензин.
Идеята ми е икономичността, а и съм чел и чувал мнения, че не е задължително да дава проблеми със скоростите.За това питам някой с опит с тази кола да сподели?
agent_kowalski написа:По-добре си вземи лупо 1.0 бензин.
По-принцип съм съгласен,че 1.2 TDI 3L трябва да се отбягва заради кутията,но 1.0 бензин е още по-лош вариянт колега.Нито е икономичен,нито е надежден.Доколкото знам,този 1.2 TDI 3L има модификации със СТАРТ-СТОП система,която е ключа към заводските данни от 3.7л/100 в градски условия.Обаче доста модели на пазара го нямат това.Доста от предлаганите нямат даже и климатик,така че препоръчвам на колегата да си отваря очите не на 4,ами на 8.Да не я кара по инерция,че всички по-нови автомобили вече са с климатик.А и като се замисля,вече трябва да се гледа и дали климатика е заводски поставен или е от "нашите момчета". Колега,в момента на нашия пазар ако не се лъжа,има всичко на всичко 3 такива лупота с въпросния двигател.Много са ми интересни собствениците им.Едното лупо ,което сега се продава със софийска регистрация,та това лупо съм го гледал в пловдивска автокъща обявено за 6100лв ( тогава и аз бях лумнал да вземам точно този модел ).Незнам за колко го е пазарил собственика,ама се га го гледам над 8000 лв.Помисли си какви кожи ще съдират по моргите,когато ти се развали нещо.Аз веднъж се напатих с една екзотична кола и повече не ми се тръгва по този път.Само за пример ще ти кажа,че за една оригинална кутия за въздушния филтър търсих 11 месеца !!! Има в мобилето едно лупо от серията FSI то е 1.4 бензин и по заводски параметри го дават да гори 3.7 градско.Все пак е бензин и мотора е по-лесен и евтин за обслужване,но от друга страна влиза в големия данък и пак ще е трудно откъм части.Помисли много добре,преди да вземеш такава кола.
Лупо 1.7 SDI и 1.4 TDI като че ли е по-удачен избор.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Лупо 1.7 SDI и 1.4 TDI като че ли е по-удачен избор.
В пъти при това!!!
От собствен опит ще ти кажа да си вземеш по масова кола!
Не е казано че на лупото скоростите ше се прецакат но ако се прецакат...какво ще правиш?
пробвай да намериш скорости в България
Не е казано че на лупото скоростите ше се прецакат но ако се прецакат...какво ще правиш?
пробвай да намериш скорости в България

Да, обявата за 8850 лева я гледах и мисля, че е прекалено за цена.Основна идея е автоматика(за жената) и това че е доста икономична. За това се интересувах тук във форума някой да ми каже за свестен майстор по тези коли!
Без да се правя на разбирач,искам да ти насоча вниманието върху тапите,които са сложени да запълнят дупките от ръчките на прозорците.Доколкот знам,тези модели са само с ръчни механизми за отваряне/затваряне на прозорците.Тези ел.пакети са слагани допълнително според мен.Говоря за въпросната обява
Върни се в “Дизелови агрегати”