Здравейте колеги,искам да попитам някой който кара VW 1.9 ТДИ дали този двигател може да върви с
трансформаторно масло без да даде някакви проблеми.Щото знам че някои мотори вървят с това масло
много добре но мен ме интересува специално 1.9 ТДИ.Ще съм благодарен ако някой има наблюдения и
ги сподели.Също така ако карате с такова масло да кажете как е разхода,дали пуши повече,как е вървежа и смесвате ли го с нафта.Поздрави

въпрос за трансформаторното масло
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за трансформаторното масло
Наистина има много изписано но все пак искам да чуя мнение на човек който кара голф 3 ТДИ с такова масло,колко време е карал и има ли проблеми щото примерно голф 2 1.6 чист дизел знам че върви безпроблемно.
Всеки двигател е различен
-
- Автомобил:
- Двигател:
yuri844 написа:Наистина има много изписано но все пак искам да чуя мнение на човек който кара голф 3 ТДИ с такова масло,колко време е карал и има ли проблеми щото примерно голф 2 1.6 чист дизел знам че върви безпроблемно.
Колега като питаш точно за даден двигател,може да си направиш труда и да прочетеш темата,която ти е дал колегата,вместо да пишем 1001 теми със същото съдържание.Ти какво очакваш да ти пишат колегите,които са карали с масло 1,9 TDI ли??? Според теб мотор 1Z какъв мотор е

Колега ето ти какво е писал колега за 1,9 тди.
"За това масло има много легени,които съм чувал.За продажба на издухани коли по пазарите се лекували с трансформаторно масло-наливат с нафта мотора утихва,вървежа не се променя.Юли месец 20 трансформаторно,20 литра нафта,маршрут Ст.Загора-Царево с малката ми и не бързах за никъде.Скорост 100км/ч обороти около 1900-2000 до Зарево са около 250-260км мисля стрелката не можа да слезе с 1 деление(10 литра)колата е пасат В4 1Z мотор.Не можах да повярвам,на връщане закачих Ваг-кома и с живи данни карах доста километри разхода който отчиташе беше между 4-4,5 литра.С нафта такива стойности не съм постигал на компа.Така че има нещо лековито в това масло....мое мнение!"
-
- Автомобил:
- Двигател:
Питам защотото разбрах че протичала помпата след известно време,и се прецаквали дюзите
-
- Автомобил:
- Двигател:
yuri844 написа:Питам защотото разбрах че протичала помпата след известно време,и се прецаквали дюзите
К'во ти пука

p.s.Вече пиша във втора подобна тема,ама да не мислите че нещо днес не ми е ден-неее!Имам го на паркинга едно Японче,което е преживяло тия "бълвочи",даже сигурно му е сипвано и ядрено гориво..абе всичко дето е "без пари".Ами ако иска някой-да види в Нисан форума какви съм ги ял!Ник-нейма ми е май същият,ако не подобен.Съсъпан е един добър двигател(макар и слабосилен и стар,непретенциозен).Движи се,ама го знам преди да попадне в "нечии" ръце...за 1.7,атмосверен-няма да повярвате,че поддържа 140-150 на "Хемус"(София-Русе),при разход до 5/100.Е,сега не е така!
Последна промяна от emo-gar на Пон 11 юли 2011 19:48, променено общо 1 път.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Емо нещо си изнервен днес.Успокой се приятел не се ядосвай 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Май взех да се отказвам да пробвам с такова масло
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
yuri844 написа:Май взех да се отказвам да пробвам с такова масло
Колега гледам че си ми градски ако се отказваш да ползваш такова масло но имаш откъде да го вземаш драсни ми лично да се разберем за цена на която да ти го купувам.Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:yuri844 написа:Май взех да се отказвам да пробвам с такова масло
Колега гледам че си ми градски ако се отказваш да ползваш такова масло но имаш откъде да го вземаш драсни ми лично да се разберем за цена на която да ти го купувам.Поздрави.
Да ми дадеш малко и на мен

- rogy_boy
- Автомобил:
- Двигател:
Двигателя започва да мърка и върви доста по-тихо само масло да има може и без нафта аз съм прекарал малко ама имам колеги дето са издухали тонове без да се замислят да слагат дизел говоря за 1Z двигател пък на транспортера не знам къв е ама и двата автомобила продължават да вървят без да са дали някякъв признак за проблем с горивото ако имаш откъде да вземаш запасявай се (че свършва) и газ докато спре кранчето за помпа- дюза незнам как е ама ТДИ работи 100% без забележки
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
rogy_boy написа:Двигателя започва да мърка и върви доста по-тихо само масло да има може и без нафта аз съм прекарал малко ама имам колеги дето са издухали тонове без да се замислят да слагат дизел говоря за 1Z двигател пък на транспортера не знам къв е ама и двата автомобила продължават да вървят без да са дали някякъв признак за проблем с горивото ако имаш откъде да вземаш запасявай се (че свършва) и газ докато спре кранчето за помпа- дюза незнам как е ама ТДИ работи 100% без забележки
Стига ве човек от де се появи с това си мнение,таман автора се беше навил да се отказва от маслото и евентуално и ние да намажем.Пуу развали убавата раота

Върни се в “Дизелови агрегати”