Лампа за температура на AHU мотор?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Лампа за температура на AHU мотор?

Мнениеот bkunev » Пет 15 юли 2011 8:24

Абе, Колеги, гледам че на моята кола: Кордоба Варио '99 старото купе с двигател AHU 90 коня, няма лампа за превишаване на температурата или намалял антифриз. Има си стрелка. Ама лампичка няма(или поне не свети нищо). Едно приятелче с поло класик от същата година и със същия мотор има. Тя е първата лампичка на таблото от ляво. И се чеква всеки път когато пали или е на контакт. Мойта машина има ли такава лампа подяволите? Къде се намира датчика на тази лампа? Гледам че на разширителя няма датчик. Да не някой ден да я прегрея и необръщайки внимание на стрелката и поради липса на такава лампа да хвърля водите и респективно и мотора?!?!? Питам защото съм се напарил нещо..ей сега един френд хвърли мотора на един джип :bishop . Прегрял дизела щото не обърнал внимание на стрелката. Вътре всичко споено. Резултата нов мотор...прилична цена!

Поздрави!!! :wink:

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Re: Лампа за температура на AHU мотор?

Мнениеот the_tupan » Пет 15 юли 2011 8:33

Не може да нямаш лампа за температурата на водата. Свали таблото и провери дали не е изгоряла лампичката или нещо някъде да не дава контакт.

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Пет 15 юли 2011 9:36

the_tupan написа:Не може да нямаш лампа за температурата на водата. Свали таблото и провери дали не е изгоряла лампичката или нещо някъде да не дава контакт.

Аз това ще го направя, ами се чудя къде се намира датчика управляващ тази лампа?

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 15 юли 2011 9:49

На моя АФН е на пластмасовия тройник, който се захваща за блока на мотора. Предполагам при теб няма да е много по- различно.

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Пет 15 юли 2011 10:20

Аз май нямам такъв тройник :dontknow: :dontknow: Имам един датчик забит на блока странично като кърлеж от страната на скоростната кутия(който си мисля че управлява стрелката на температурата само, щото е с едно кабелче) и един на радиатора който е за перките и за климатика(пак да пали перките де).

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Съб 16 юли 2011 11:43

За какво точно служи тази лампа? За прегряване или за намаляло ниво на антифриза? :roll:

Върни се в “Дизелови агрегати”