Купуване на дизелов автомобил

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Купуване на дизелов автомобил

Мнениеот Stivi » Нед 31 юли 2011 22:28

За колана няма да споря понеже не е от голямо значение,но вече с доста познати дискутираме че това със купуването зимата май повече засяга старите дизели при който ако запали от там нататък ще стигнеш за където си тръгнал докато при съвременните май в жегите си казват повечето болежки понеже със здрав акумулатор и с 2 свещи пали зимата в студа /стига да не се е гелосала нафтата/ ! Ама как зимата ще я тестваш на "ластици" с работещ климатик дали върви и дали не грее :idea:

Потребителски аватар
Golf6000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf6000 » Пон 01 авг 2011 9:17

Stivi написа:За колана няма да споря понеже не е от голямо значение,но вече с доста познати дискутираме че това със купуването зимата май повече засяга старите дизели при който ако запали от там нататък ще стигнеш за където си тръгнал докато при съвременните май в жегите си казват повечето болежки понеже със здрав акумулатор и с 2 свещи пали зимата в студа /стига да не се е гелосала нафтата/ ! Ама как зимата ще я тестваш на "ластици" с работещ климатик дали върви и дали не грее :idea:

така е всичко е късмет но трябва да се гледа и да не се бърза във никъв случай като се взима с какъвто и мотор да е дали дизел или бензин .............

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 01 авг 2011 11:06

За новите коли дето викате то хубаво,ама смисъла поне за мен се губи.За какво да дам 50-60хиляди да речем за пасат,като мога да взема същия на 3 години на 50-60-70хиляди км. за 25-30хиляди.На вид трябва да е перфектен ако няма удари,за тия километри ако са сменили маслото поне 2 пъти няма да му е станало нищо.Дори и да има някои дребни неща за разликата в парите ще му направя каквото трябва 10 пъти.Отделно каското ще е по-малко..ако и има нещо за 3 години и тия километри трябва да съм луд да взема този модел чисто нов като след 3 години ще ми създава големи ядове ,и да съм набил толкова пари.Тази логика кофтито и е че все някой трябва да се набута първо да купи колата нова.Нова кола в България си заслужава човек да си купи някоя дачия или нещо такова,което няма да се е скапало след 3 години,а и е морално остаряло по принцип,или за служебен автомобил,който за 3 години ще навърти поне 200хиляди км.Някой ще каже да като купиш три годишна кола нямаш гаранция ...е какво като нямам купил съм е за половината пари на нова,какво трябва да ми се счупи за да съм навътре с ремонта?
Другия варянт е да си купим нещо десетина годишно и да си го стегнем...примерно пасат 5.5....еднопосочен билет до някъде примерно германия-50евро..отиваме,взимаме нещо,което има приличен вид да речем за 1000евро и го караме тука и го регистрираме...грубо до тук сме на 1500евро,след това двигател и кутия се отваря и се сменя всичко нужно,ходова,генератори,стартери,помпи,турбини тъпотии,при желание тапицериране...волан скоростен лост,копчета....накрая да ни дойде на 7000лв грубо дори 8000да са пак е на сметка,ама си знаем всичко по колата как е и си караме следващите години.Дори от германия можем да си натоварим части,ако са по-евтини поне за нещата,които знаем че ще сменяме със сигурност.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 01 авг 2011 11:37

agent_kowalski написа:.примерно пасат 5.5....еднопосочен билет до някъде примерно германия-50евро..отиваме,взимаме нещо,което има приличен вид да речем за 1000евро и го караме тука

Ако на кола мачкана от валяк и кажеш че има приличен вид значи ще се уредиш за 1000 евро :mrgreen: А за новите коли си прав че е изгодно да я купиш на 3г и 100 000км и за разликата в парите да си я правиш като и дойде времето но то всичко си е до кинтите ! Който има ДОСТАТЪЧНО си купува нова и прежалва 40% от цената като я продава след 3г но през това време може да не види как му изглежда двигателя ако кара момчето на бензиностанцията да му сипва течността за чистачки :idea: А който няма ДОСТАТЪЧНО за нова кола я взима след това тази същата и стиска палци да не се наложи ходене в сервиз че на новите коли бай Ставри от съседния сервиз не им разбира а в тия дето разбират час труд почва от 30лв без да броим цената на частите :idea: Ама тя темата е дъвкана дъвкана...!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 01 авг 2011 11:50

това с труда на час точно при колите е малко .....аз мога да ти сменя примерно гумите и за 10 минути,мога и за 5 часа като изпия 5 кафета и изпуша една кутия цигари.
за 1000евро малко се изхвърлих като се замисля сега,но има обяви по мобилето за 1200-1300 за петици в приличен вид....малко като се лъсне и става. 5.5 може да се спазари и за 1500евро. сега една кола че е спукана от каране не означава че трябва да е блъскана и одрана и какво ли не още.
а за новата кола..ако съм спечелил от тотото ме боли .... ама ако съм бачкал години за да спестя тия пари няма да хвърля 40% в кошчето още като изляза от магазина с колата.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 01 авг 2011 12:40

Във фирмените сервизи си има разписание на манипулациите. За смяна на еди си какво - толкоз часа. И съответно те таксуват по тези часове. Дали ще го смени за по-малко или повече време тебе те боли фара, щото ти си плащаш за въпросните часове. Тоя филм "остави ми я, па ше видим за колко време ше я оправим, таксата е 30 лева на час" са ми го предлагали,но не го гледах, щото по тая логика като ми преседи колата там два дни после ще трябва да си оставя месечната заплата на тях mhihi
Иначе Пассат Б5.5 за 1500 ойро... mhihi Хвърли едно око в немското мобиле за 2400-2500 ойро какви хубави жълти пасати продават или 2.5ТДИ В6 mhihi Той преди няколко години и баща ми отиде там с надеждата да клеца дявола във въздуха, ама като ударихме чертата цената му излезе колкото вървяха и тук, единственото, което намаза - джанти и мп3 плеър, които джамбазите свалят и продават отделно :beer

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 01 авг 2011 13:36

stefan4o написа: ама като ударихме чертата цената му излезе колкото вървяха и тук, единственото, което намаза - джанти и мп3 плеър, които джамбазите свалят и продават отделно :beer

Хората отиват да си купят кола от Германия /Австрия/ за да си вземат нещо читаво а не да им излезе по-евтино ,всеки знае че най-евтините и на малко километри коли са в България :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 01 авг 2011 13:39

Да де, ама неговата идея беше читаво + евтино. Е оказа се, че не може хем да е читаво, хем евтино, затова избра читавото mhihi :beer
Това да не е като Кауфланд "Хубаво и евтино" :063:
Може може 2005 купих Пасат 2001г на 170 000км обслужен от-до за 7000 евро

По принцип може много работи, ама тук коментираме общата картина, а не някакви редки случаи, като твоят, които са 1 на 1000 mhihi

Последна промяна от stefan4o на Пон 01 авг 2011 13:44, променено общо 1 път.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 01 авг 2011 13:42

Може може 2005 купих Пасат 2001г на 170 000км обслужен от-до за 7000 евро

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 01 авг 2011 14:39

точно де такива на час....ремонта струва еди колко си и това е ,колкото иска да го прави стига да не бързам аз..
а за мобилето има много неща ,които там ги няма.ако ше и на милион км да е идеята е всичко да се ревизира.дори да не е 5.5 все тая за по-малко от 1500има петици нормални на вид,които може да се стегнат.
като цяло идеята е че можеш да си спестиш печалбата на джамбазина и да я вложиш в ремонти,като цяло даваш същите пари или малко повече,но си изтърбушил колата и знаеш какво и е и си го оправил и караш.една петица я взимат за 1000евро с докарването и регистрацяита да дойде 1500евро,а ти искат 5000лв...2000печалба.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 01 авг 2011 14:48

agent_kowalski написа:като цяло идеята е че можеш да си спестиш печалбата на джамбазина и да я вложиш в ремонти,като цяло даваш същите пари или малко повече,но си изтърбушил колата и знаеш какво и е и си го оправил и караш.една петица я взимат за 1000евро с докарването и регистрацяита да дойде 1500евро,а ти искат 5000лв...2000печалба.

Освен тези 2к печалба, джанти, гуми, радио и пр. и пр. аксесоари са оглозгани от джамбазина. :beat_butt2

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 01 авг 2011 15:09

и акумулатор... реално от джамбазина сме доста назад 500лв гуми,100акумулатор,200радио...да речем че гумите и акумулатора са имали живот още две години..за хубави джанти да не говорим.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 01 авг 2011 15:17

agent_kowalski написа:и акумулатор....

Оооо, извини ме за пропуска. :oops:
Аз като купувах колата, в обявата пишеше "нов акумулатор". Беше заминал напълно, на незнайни години и дори след добро зареждане не можеше да пали - за скрап. :012:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 01 авг 2011 15:23

то като човек отиде в някоя автокъща се вижда как са набучили кабелите на всяка втора кола да зареждат...колкото и да не се продава особенно лятото и 2 месеца да не е палена няма да падне и да не може да запали,ако е читав.

emka22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emka22 » Пон 01 авг 2011 16:33

Мерси за съветите :beer
Заради този форум не бих сменил марката.

Върни се в “Дизелови агрегати”